Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Kopen zonder Kijken’-koppel krijgt schrik van hun leven: ‘De zoektocht is afgesloten’

‘Kopen zonder Kijken’-koppel krijgt schrik van hun leven: ‘De zoektocht is afgesloten’

‘Kopen zonder Kijken’-koppel krijgt schrik van hun leven: ‘De zoektocht is afgesloten’

Deze week blijkt de Kopen zonder Kijken-opdracht te moeilijk voor het Kzk-team en wordt de zoektocht bijna gestaakt. Jeroen en Carlijn zoeken een familiehuis in Utrecht, maar ondanks een budget van 550.000 euro is de zoektocht eindeloos. 

Kopen zonder Kijken-zoektocht

Jeroen en Carlijn hebben een koophuis in Utrecht, maar willen graag groter gaan wonen in een rustigere omgeving. Moeder Carlijn vindt de drukke straat maar niks. “Ik wil graag dat hij naar buiten kan, ik wil niet als paniekmoeder constant bezorgd zijn. Er gebeuren hier continu ongelukken. We moeten hier snel weg.”

Het liefst blijven ze in Utrecht, maar met een budget van 550.000 is dat best lastig. Ze zoeken een huis in de omgeving Utrecht, Amersfoort of Zeist, ze willen drie slaapkamers plus een werkkamer en ze willen een perceel van minstens 200 vierkante meter en een grote tuin. Een eisenlijstje waar je U tegen zegt.

Makelaar Alex is gelijk realistisch: “Hun wensenlijst zet ze op achterstand. En als je maar blijft vasthouden aan dat wensenlijstje en op zoek blijft gaan naar iets wat er niet is en ook niet meer gaat komen, ja, dan ben je kansloos.” Na een korte zoektocht was het al tijd voor concessies. Vooruit, het huis mag ook in de dorpjes rondom Amersfoort of Utrecht staan.

Reality check

Zes maanden later heeft Alex nog steeds geen goed nieuws voor Jeroen en Carlijn. Het is tijd voor een reality check. “Met jullie budget, waar niets mis mee is, gaan we het met de huidige wensenlijst niet redden.”

Gelukkig is er ook deze week weer opeens extra budget beschikbaar. Alex mag aan de slag met 600.000 euro. Ook wordt het zoekgebied vergroot. Het Kzk-team komt er echt niet uit dus staan ze samen met Martijn Krabbé op de stoep.

“Zijn wij nog wel bezig in het belang van en Jeroen en Carlijn of zijn wij bezig met het maken van een tv-programma? Dat laatste willen we absoluut niet”, zegt Alex in alle ernst. Martijn stelt een ultimatum: “We kunnen nu twee dingen doen. Of jullie zeggen: we gaan het radicaal anders doen, maar écht radicaal anders. Of jullie zeggen: we kunnen dit niet langer aan en stoppen ermee. Dat is waar we nu staan.”

“Maar als we over een paar weken nog niets hebben, geven we na ruim een jaar de opdracht terug”, waarschuwt Alex. Carlijn en Jeroen wilden graag doorgaan, dus Alex zou nog enkele weken zoeken naar een woning. En met succes, want hij vindt een woning in Soest die aan álle eisen van het stel voldoet.

Het is tóch gelukt

Dit goede nieuws werd niet gelijk gedeeld met het koppel. Martijn besluit een geintje uit te halen en slecht nieuws te brengen. “Een paar maanden geleden hebben we vastgesteld: we moeten een deadline stellen. De dag is gekomen en ook weer gegaan, dus we moeten de zoektocht afsluiten.” De teleurstelling is groot. Alex reageert vervolgens: “Jullie weten precies wat jullie wel en niet willen. En dat moet dan maar net op de markt komen. En laat dat nou ook gebeurd zijn.”

Jeroen en Carlijn zijn door het dolle heen en zijn onwijs enthousiast over het huis. “Wat een prachtig huis, jongens. Ik kan het niet geloven”, roept Carlijn. Bob had gelukkig nog een mooi bedrag om mee te verbouwen. Carlijn en Jeroen doen nog 40.000 euro extra in de pot dus Bob kan voor maar liefst 160.000 euro verbouwen.

Het koppel is onwijs enthousiast over het eindresultaat. “Het is een hotel, maar dan voor onszelf”, reageert Jeroen tevreden. Het heeft 1,5 jaar geduurd, maar dan heb je ook wat.

Lees ook
Zoektocht ‘Kopen zonder Kijken’ is onmogelijk: ‘Wat een verwende, irritante zeurmutsen’

Twitter

Twitteraars raken wederom niet uitgepraat over het programma.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: still Videoland