Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Kopen zonder Kijken’-kijkers laaiend enthousiast over deelnemers: ‘Super sympathiek, die gun je toch een tophuis!’

‘Kopen zonder Kijken’-kijkers laaiend enthousiast over deelnemers: ‘Super sympathiek, die gun je toch een tophuis!’

‘Kopen zonder Kijken’-kijkers laaiend enthousiast over deelnemers: ‘Super sympathiek, die gun je toch een tophuis!’

Een ruimer huis in een landelijke omgeving, dat zijn de wensen van Shannon (29) en Cevar (27) in de nieuwste aflevering van Kopen zonder Kijken. Cevar droomt van een mooie tuin, Shannon wil graag een grote plek om te kokkerellen. Het is een behoorlijke zoektocht. 

Het budget van Cevar en Shannon is 360.000 euro, wat ook voor een huis in het Noordelijke Groningen niet veel is. Het is een lange zoektocht geweest voor het Kopen zonder Kijken-team. Bijna 1,3 miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd om te zien of het leuke stel een huis zou krijgen.

Lekker naar het platteland

Shannon en Cevar waren woonachtig in een studentikoze huurwoning in het Groningse centrum. Ze waren ready voor de volgende stap. Niet alleen omdat het huis erg klein is, maar ook omdat ze terug willen naar het vrije platteland. Vroeger woonden ze namelijk met hun ouders in boerderijen en konden ze eindeloos buiten spelen.

Helemaal bovenaan het wensenlijstje staat dan ook het groene platteland. Een lap gras voor de deur erbij zou voor Cevar ultiem genieten zijn, zodat hij een heerlijk rondje kan doen met een grasmaaier. Ze zouden het liefst een woonoppervlakte hebben van minimaal 120 vierkante meter en een stukje grond van 200 vierkante meter, dit alles willen ze doen voor maximaal 360.000 euro.

Cevar omschrijft de woningmarkt als ‘rampzalig’. Echter is een nieuwe woning wel echt noodzakelijk voor de twee. Shannon werkt namelijk vanuit huis in de zitkamer, dit is de plek waar al hun bezigheden plaatsvinden. “Daar lopen we heel hard tegenaan”, vertelt Cevar. Ook de enorme sneakercollectie van de twee moeten een plekje krijgen. Een mooie keuken is dan ook een wens van de twee, Cevar vindt dat Shannon ‘een betere kok is hoe ouder ze wordt’.

Moeilijke droom

Makkelijk is het niet om deze dromen werkelijkheid te laten worden. “Je moet zoveel overbieden om in aanmerking te komen voor een huis”, aldus Cevar. Het is ook makkelijker gezegd dan gedaan om een verlaten bouwval te kopen om daar vervolgens een droomhuis van te maken. “We hebben twee linkerhanden, dus een klushuis is niet voor ons weggelegd”, vertelt Shannon.

Makelaar Alex van Keulen zegt al snel tegen het stel dat ze compromissen moeten sluiten. “Er zullen gewoon concessies moeten worden gedaan.” Het stel komt tot de conclusie dat de tuin iets groter mag en het huis iets kleiner. Dit maakt de zoektocht iets makkelijker. Met de aangepaste woonwensen weet het team een woning te vinden in Noordhorn.

Nieuwe woning

Presentator Martijn Krabbé brengt een bezoekje aan Shannon en Cevar en brengt nep gras met een verkocht-bordje mee. Bij Cevar komt de boodschap niet meteen binnen, Shannon begrijpt de boodschap meteen. Het stel is heel blij en tekent gauw het koopcontract. Op het moment dat de twee langs de potentiële woningen rijden, die geselecteerd zijn door het team, zijn ze enorm enthousiast. Ze waren positief over alle locaties.

De verbouwing van Corrie

Zodra het stel aankomt bij hun toekomstige huis zijn ze blij verrast, ze zijn tussendoor ook getrouwd, dus voor hen kan het niet meer stuk. “Ik heb hierover gedroomd, ik zweer het je”, zegt Cevar. Alles is perfect, terwijl ze zelf niet zouden kiezen voor dit huis. “Ik moet het even verwerken hoor”, aldus Shannon. De twee lopen vol positieve verbazing rond door hun tuin, de garage en het huis. “Dit is toch waanzinnig”, laten ze weten. “Ik voel me de koning te rijk”, aldus Cevar.

Er moet nog het één en ander gebeuren aan hun nieuwe stulpje, maar de twee zijn helemaal positief. “Ik heb gras aan m’n voeten en ik voel me gewoon een superster”, vertelt Cevar. 80.000 euro is het budget wat nog over is om Corrie te verbouwen, dit is de naam wat ze aan het huis hebben gegeven. Met dit budget mag Bob Sikkes aan de slag.

Corrie bevat een compleet verbouwde keuken en badkamer. “Hou me even vast alsjeblieft, dit gaat helemaal nergens meer over”, aldus Cevar over het eindresultaat. “Dit is niet echt”, is wat de twee continu zeggen. “Dit gaat helemaal nergens over, ik sta in m’n ‘garage’”, roept Cevar. Het stel is ontzettend gelukkig met hun nieuwe stulpje. Als kers op de taart hangt er ook nog een kunstwerk aan de muur met een grasmaaier erop.

Lees ook
Bob Sikkes geeft antwoord op dé grote vraag: betalen ‘Kopen zonder kijken’-deelnemers alles zelf?

Reacties op de aflevering

De positiviteit in de aflevering is ook bij de kijkers blijven hangen. Zij reageerden enthousiast op Twitter.

Iedere maandagavond om 20:30 uur is Kopen zonder Kijken op de buis te zien op RTL 4.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, LINDA | Beeld: Still Videoland