Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kijkers schrikken door huizenprijs van Bas & Sophie in Kopen zonder kijken

Kijkers schrikken door huizenprijs van Bas & Sophie in Kopen zonder kijken

Kijkers schrikken door huizenprijs van Bas & Sophie in Kopen zonder kijken

Gisteren was het éindelijk weer zover: Kopen zonder kijken is terug. Waar voorgaande jaren nog niet zoveel van de overspannen woningmarkt te zien was, werd het nu pijnlijk duidelijk bij het huis van Bas en Sophie. “De woningnood in NL is zo hoog dat mensen een bouwval kopen voor vier ton inclusief asbest”, twittert iemand.

Kopen zonder kijken: Bas en Sophie

In de aflevering van gisteravond is te zien hoe Bas, Sofie en zoontje Boaz op zoek gaan naar een huis. De familie woont nu drie jaar in Utrecht, maar wil graag verhuizen, want het huis begint toch wel klein te worden. Zowel Bas als Sophie is zelfstandig ondernemer, wat het kopen van een huis sowieso al wat lastiger maakt. Daarnaast hebben ook zij hebben te maken met een gebrek aan huizen, belachelijke prijzen én overboden worden met een heel hoog bedrag.

Overspannen woningmarkt in tv-programma

Het budget: 425.000 euro. Niet mis, zou je denken. Toch grepen ze vaak net mis of er moest heel veel aan gebeuren. Dus was het tijd om hulptroepen in te schakelen. In het programma helpt makelaar Alex hen aan een huis binnen het afgesproken budget – uiteraard zónder dat de kopers het gezien hebben (da’s het hele idee van het program). De eisen van het stel waren niet mis: De Bilt, Bilthoven of Zeist, een karakteristiek huis van minimaal honderd vierkante meter met drie slaapkamers en een tuin. Voor maximaal 425.000 euro. Zes maanden en vijftig bezichtigingen verder, kocht Alex het huis, waar het stel wat extra geld voor los wist te peuteren. 475.000 eurootjes werden neergelegd.

‘Ruwe diamant’

En dat huis was een ‘ruwe diamant’, volgens de makelaar. Er moest nog heel veel aan gebeuren, dus het budget moest nog meer omhoog. En dan zit er ook nog eens asbest in het dak. Toch was het stel blij en opgelucht dat het gelukt was. Kijkers waren niet zo blij, zo laten ze weten via Twitter. “Hoe kun je nou met een budget van 450k geen huis vinden?”, luidt een van de reacties. Een andere kijker laat weten: “Hé. De woningmarkt is dermate verrot dat zelfs Daley Blind mee moet doen aan Kopen zonder kijken.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Screenshot RTL 4 – Kopen zonder kijken