Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koningspaar over toekomstplannen prinses Amalia: ‘Ze gaat de wijde wereld verkennen’

Koningspaar over toekomstplannen prinses Amalia: ‘Ze gaat de wijde wereld verkennen’

Koningspaar over toekomstplannen prinses Amalia: ‘Ze gaat de wijde wereld verkennen’

Vrijdag vond het traditiegetrouwe fotomoment met de Oranjes plaats. Het koninklijke gezin poseerde voor de pers, maar beantwoordde als kers op de taart óók nog een aantal vragen. Zo kwamen onder meer de toekomstplannen van de zestienjarige prinses Amalia aan bod.

Toekomstplannen prinses Amalia

Prinses Amalia gaat als ze volgend jaar haar gymnasiumdiploma heeft gehaald, niet meteen een vervolgopleiding doen, maar gaat eerst een jaar de ‘wijde wereld’ verkennen. Dat zeiden koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag tijdens de ontmoeting met de media aan het einde van de jaarlijkse fotosessie aan het begin van de zomervakantie.

Jaar overgeslagen

Amalia heeft een schooljaar overgeslagen en is pas 17,5 jaar oud wanneer ze haar middelbareschooltijd afrondt. Dat biedt de kans om een jaar wat anders te gaan doen. “Maar er zijn nog geen plannen”, aldus de koning. Welke invloed de coronacrisis tegen die tijd zal hebben is ook nog niet duidelijk.

Lees ook
Dubbelganger-alert! Dit meisje lijkt sprekend op prinses Amalia

School gemist

Máxima vertelde dat haar dochters de afgelopen maanden, waarin ze lange tijd niet naar school konden, “niet makkelijk” hebben gevonden. Maar na enige tijd had iedereen het ritme gevonden en de schoolresultaten hebben niet geleden onder het afstandsonderwijs. “De resultaten op school zijn heel goed geweest.” Willem-Alexander vertelde lachend dat hij nooit gedacht had dat zijn dochters nog eens zouden zeggen dat ze “school misten”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram