Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Willem-Alexander en Máxima door het stof na gefotografeerde coronamisser: ‘We hadden op moeten letten’

Willem-Alexander en Máxima door het stof na gefotografeerde coronamisser: ‘We hadden op moeten letten’

Willem-Alexander en Máxima door het stof na gefotografeerde coronamisser: ‘We hadden op moeten letten’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich tijdens hun vakantie in Griekenland niet aan de regels voor het houden van 1,5 meter afstand gehouden. Dat blijkt uit een foto die op internet circuleert. Het koningspaar heeft vanmorgen in een officieel statement op Twitter het boetekleed aangetrokken.

‘In de spontaniteit vergeten’

Dat de koning en koningin zich niet aan de anderhalvemeterregel hebben gehouden, komt doordat ze daar “in de spontaniteit van het moment” niet goed op hebben gelet. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was zondagavond niet bereikbaar voor een reactie, maar inmiddels laten de koning en koningin zelf van zich horen in een tweet van het Koninklijk Huis. “Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen.”

Privé fotoalbum

De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Bijzonder detail: de koning draagt in zijn rechterhand een mondkapje. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat, één van de eigenaren is. “De foto was voor een privé fotoalbum”, zegt de maker van de foto. En over het schenden van de coronaregels: “dat was een foutje”.

Lees ook
Kledingkeuze koningin Máxima onder vuur: ‘Schandalig’

Royals in badkleding

Eerder wilde de RVD niets zeggen over mogelijke maatregelen tegen media die dit weekeinde foto’s publiceerden van de koning en koningin toen zij op de Middellandse Zee vakantie vierden. De foto’s tonen het koningspaar in badkleding aan boord en bij hun nieuwe, in Muiden geregistreerde boot Alma. Volgens het Duitse boulevardblad Bild zijn de opnamen vrijdag gemaakt nabij Mykonos, tijdens een vaartocht die Willem-Alexander en Máxima maken langs verschillende Griekse eilanden. De opnamen zijn in strijd met de mediacode die het Koninklijk Huis voor zichzelf hanteert.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: ANP | Beeld: Brunopress