Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tijd voor een klein feestje vanaf de bank! Koningsdag dit jaar weer te volgen op televisie

Tijd voor een klein feestje vanaf de bank! Koningsdag dit jaar weer te volgen op televisie

Tijd voor een klein feestje vanaf de bank! Koningsdag dit jaar weer te volgen op televisie

Begin februari kon koning Willem-Alexander nog niet met zekerheid zeggen hoe we zijn verjaardag konden gaan vieren. Gelukkig is daar nu verandering ingekomen en weten we vanaf vandaag wat we kunnen verwachten op 27 april. Pak die oranje tompoucen er maar vast bij!

Koningsdag 2021

Helaas, wij moeten – net zoals afgelopen jaar – echt gewoon weer thuisblijven op Koningsdag. Wel anders dit jaar is dat de koninklijke familie wél hun huis verlaat en een bezoek gaan brengen aan Eindhoven. De NOS gaat die dag de activiteiten van koning Willem-Alexander en de familie op de voet volgen. Geen fysiek feestje op een festival dus, maar wel een klein feestje vanaf de bank.

Virtueel bezoek door de koning

Vanwege het coronavirus is het ook dit jaar niet mogelijk om een rondgang door de stad te maken en handen te schudden. Daarom bezoekt het gezin de High Tech Campus in Eindhoven, die afgesloten is voor publiek. Daar wordt in een speciale studio onder andere een talkshow gehouden waar de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane aanschuiven. Ook ontmoet het gezin virtueel mensen en organisaties uit de omgeving. De uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

Plaatselijke Koningsdag

Om 19.00 uur wordt op NPO 1 teruggeblikt op de dag. Dat doet presentatrice Amber Brantsen vanaf het dak van een voormalig gebouw van Philips. Ook is er in deze uitzending aandacht voor Koningsdag in de rest van Nederland. Presentator Winfried Baijens rijdt van Den Haag naar Eindhoven en stopt onderweg op verschillende plaatsen.

Digitale kleedjesmarkt

Vorig jaar zou de koning met zijn familie naar Maastricht gaan. De jarige werkte toen met zijn gezin in de ochtenduren een druk programma af, waarin onder meer de digitale kleedjesmarkt virtueel werd geopend en via videobellen tal van gesprekken werden gevoerd. Willem-Alexander zei toen al dat hij hoopte dat het thuis vieren bij deze ene keer bleef.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress, Instagram