Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koningin Elizabeth verkeert in kritieke toestand

Koningin Elizabeth verkeert in kritieke toestand

Koningin Elizabeth verkeert in kritieke toestand

De 96-jarige koningin Elizabeth wordt onder medisch toezicht gehouden op Balmoral Castle in Schotland. “Na verdere evaluatie vanochtend maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van hare majesteit en houden haar onder medisch toezicht”, aldus het hof.

Wat er precies aan de hand is met de koningin van het Verenigd Koninkrijk is niet bekend.

Harry onderweg

Zelfs Harry vliegt naar Schotland om de koningin op te zoeken. Hij was met zijn vrouw Meghan in Londen om verscheidene liefdadigheidsinstellingen te bezoeken. Meghan is niet meegereisd naar Schotland.

Ook prins Charles, prins Edward, prins Andrew en prinses Anne zijn inmiddels op Balmoral Castle in Schotland.

Volle agenda

Woensdag werd al bekend dat de 96-jarige koningin rust moest nemen na een “volle” werkdag op dinsdag. Ze kreeg bezoek van oud-premier Boris Johnson die zijn ontslag kwam indienen. Daarna kwam Liz Truss langs die door Elizabeth werd gevraagd de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk te worden.

Lees ook
Cameraman verklapt: ‘diva’ Meghan Markle wil dít lichaamsdeel echt niet op beeld hebben

Operatie Eenhoorn

Er bestaat een speciaal plan voor wanneer de Britse koningin Elizabeth komt te overlijden, genaamd Operatie Eenhoorn. In die plannen staat onder meer dat Elizabeth wordt opgebaard in Holyroodhouse, een paleis in Edinburgh dat als haar officiële Schotse residentie geldt.

Daarna zou haar kist naar de kathedraal op de Royal Mile worden vervoerd, om tenslotte vanaf het centrale station Waverly per koninklijke trein langs de oostelijke kustlijn naar Londen te worden gebracht.

De koninklijke begrafenis zou tien dagen na het overlijden van de koningin plaatsvinden. De Schotse autoriteiten houden er rekening mee dat honderdduizenden mensen naar Holyroodhouse zouden komen om afscheid te nemen van Elizabeth, de enige vorst die veel Britten hun hele leven gekend hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images