Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Corona-Koningsdag numero 2: Willem-Alexander vertelt of én hoe we zijn verjaardag dit jaar vieren

Corona-Koningsdag numero 2: Willem-Alexander vertelt of én hoe we zijn verjaardag dit jaar vieren

Corona-Koningsdag numero 2: Willem-Alexander vertelt of én hoe we zijn verjaardag dit jaar vieren

Al bijna een jaar houdt het coronavirus ons in de greep. We vallen van de ene in de andere lockdown en hebben hier allemaal onze draai in moeten vinden. Maar hoe gaat dat er eigenlijk aan toe bij onze royals? Koning Willem-Alexander (53) doet een boekje open én vertelt hoe we dit jaar Koningsdag vieren.

Royals in lockdown

Tijdens een van zijn digitale werkbezoeken heeft Willem-Alexander uit de doeken gedaan hoe het eraan toegaat in Paleis Huis ten Bosch, onder meer over de vrije tijd van zijn dochters. Hoewel sportwedstrijden er momenteel natuurlijk niet in zitten, kunnen de drie prinsessen – Amalia (17), Alexia (15) en Ariane (13) – gelukkig wél hun energie kwijt tijdens hockeytraining.

Veel buiten

Meer vrije tijd betekent overigens niet dat de prinsessen en de rest van het koninklijke gezin onderuitgezakt op de bank hangen. Samen proberen ze zoveel mogelijk in beweging te blijven, het liefst in de buitenlucht. “We komen veel buiten, gaan fietsen, de stad in en dat soort dingen”, aldus de koning.

Lees ook
Opvallend: koningin Máxima op blote voeten tijdens online vergadering

Koningsdag 2021

Ook vertelt Willem-Alexander hoe Koningsdag er dit jaar uit komt te zien. Vorig jaar hadden we natuurlijk al te maken met de coronamaatregelen, waardoor 27 april er héél anders uitzag dan voorheen. Hoe zal dat anno 2021 zijn? “Het wordt een fysiek aanwezig zijn met een verder digitale verspreiding over het land heen. Zo’n soort combinatie”, verklaart de koning. “De precieze vorm hangt natuurlijk ook heel erg af van wat er op dat moment precies kan. Dat blijft nog tot het laatste moment ter echte invulling eigenlijk. We zijn ermee bezig, meer kunnen we nu nog niet zeggen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram