Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koning Willem-Alexander over thuisonderwijs dochters: “De motivatie is weg”

Koning Willem-Alexander over thuisonderwijs dochters: “De motivatie is weg”

Koning Willem-Alexander over thuisonderwijs dochters: “De motivatie is weg”

Scholiere Leann Paauwe kreeg donderdag wel een heel unieke kans. Zij mocht koning Willem-Alexander op de voet volgen voor een vlog over het koninklijke bezoek aan het Montaigne Lyceum in Den Haag. Ze raakten in gesprek over het thuisonderwijs in coronatijd en zo vertelde de koning haar dat zijn dochters niet kunnen wachten tot ze weer naar school mogen. 

De koning over thuisonderwijs

De scholiere kreeg de kans om Willem-Alexander een aantal persoonlijke vragen te stellen. Ze wilde graag van hem weten wat hij nou zelf van het online-onderwijs vindt en hoe het thuis bij zijn dochters gaat. Van zijn dochters mag alleen de 17-jarige Amalia naar school, omdat ze dit jaar eindexamen heeft. Prinsessen Alexia (15) en Ariane (13), die net als hun oudere zus naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag gaan, volgen thuisonderwijs.

Motivatie weg

“Het gaat gelukkig heel goed, maar je merkt wel dat de motivatie weg is. Dat het steeds lastiger is om energie op te brengen”, vertelde de koning. “En dat ze het erg missen om gewoon weer op school te zijn en ze missen hun vriendinnetjes en vriendjes. En ja, de oudste zit dus wel ’s middags op school want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school.”

Lees ook
Opvallend: koningin Máxima op blote voeten tijdens online vergadering

Eindexamenklassen

De koning bezocht onder meer een praktijkles biologie op de school. Ook schoof hij aan voor een gesprek met leerlingen uit eindexamenklassen over hun ervaringen met het onderwijs tijdens corona en de gevolgen voor henzelf en hun voorbereiding op het eindexamen. Volgens de vlogster vond iedereen het bezoek van de koning “superspannend”. “Maar het is natuurlijk wel supergaaf dat de enige echte koning bij ons op het Montaigne Lyceum komt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress