Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kippenvel: honderden mensen langs afscheidsroute Bibian Mentel

Kippenvel: honderden mensen langs afscheidsroute Bibian Mentel

Kippenvel: honderden mensen langs afscheidsroute Bibian Mentel

Een emotionele dag vandaag voor de familie van Bibian Mentel. Honderden belangstellenden namen afscheid van de paralympisch snowboardkampioene. De uitvaart is in besloten kring, maar haar familie had een speciale afscheidsroute uitgestippeld van Loosdrecht naar Laren. Afgelopen maandag overleed de sportvrouw op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 

Erehaag

Rond 09.50 uur werd de rouwstoet, bestaande uit vijf grote witte limousines, verwelkomd met applaus. Op Instagram is te zien dat mensen bloemen op de motorkap leggen. Ook worden er fakkels afgestoken. Onder escorte van militairen wordt de meervoudig paralympisch kampioene naar binnen gebracht.

Indrukwekkend

Bij het crematorium zijn onder anderen cabaretier Peter Heerschop en keeper Thijs Kroezen van het Nederlandse Amputatieteam aanwezig. Kroezen kreeg zelf meerdere keren kanker en is betrokken bij de door Mentel opgerichte Mentelity Foundation. Volgens hem zijn de aanwezigen een dwarsdoorsnede van heel Nederland en hij vindt het heel indrukwekkend hoe mensen met onder meer vuurwerk en spandoeken afscheid hebben genomen langs de route.

“Het wordt een hele mooie dienst voor een heel mooi mens”, aldus Kroezen. De dochter van Mentel gaat spreken en er wordt muziek gedraaid tijdens de uitvaartdienst.

‘Bibian was een heel bijzonder mens, altijd positief’

Robert uit Almere is één van de mensen langs de route en zit zelf ook in een rolstoel: “De eerste keer dat ik Bibian ontmoette was bij een wakeboardevenement. Ik doe zelf ook aan aangepast wakeboarden. Vervolgens ben ik via haar stichting bij wat evenementen geweest. Bibian was een heel bijzonder mens, altijd positief. Ze had altijd iets van: kijk niet wat je niet kan, kijk wat je wel kan”, vertelt hij aan NOS.

Bibian Mentel

Mentel overleed op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De sportvrouw werd op 27-jarige leeftijd al getroffen door botkanker. Hierdoor moest haar onderbeen worden geamputeerd. Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, politici en bekende Nederlanders, die allen haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht roemden.

Lees ook:
Man Bibian Mentel: ‘Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar’

Ontroerende post

Afgelopen dagen werden er nog steeds foto’s en video’s gedeeld van de liefdevolle sportvrouw en inspiratiebron. Zo deelde Man Edwin gister een ontroerende post op Instagram: ‘Ik lig naast je, je bent er niet meer maar zelfs alleen je lichaam straalt nog zoveel liefde uit. Het is oké maar zo voelt het niet’, schrijft Spee.

Hij vervolgt: ‘Ik wil die pijn zo hard mogelijk voelen zodat jij die leegte weer zo snel mogelijk kan opvullen met onze grenzeloze liefde. De leegte zal plaatsmaken voor alle mooie herinneringen en ik zal je weer voelen en proberen jouw warmte verder te blijven verspreiden. Ik mis je lieve schat, ik mis alles aan je! We are united, we are one! Je man forever!’

Bron: Story, Instagram, Nos | Beeld: ANP