Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kim Kardashian steelt de show in jurk van Marilyn Monroe tijdens Met Gala 2022

Kim Kardashian steelt de show in jurk van Marilyn Monroe tijdens Met Gala 2022

Kim Kardashian steelt de show in jurk van Marilyn Monroe tijdens Met Gala 2022

Fans wisten het al een tijdje zeker, maar gisteravond werden alle speculaties dan echt bevestigd. Kim Kardashian verscheen op het Met Gala in, jawel, de duurste jurk ter wereld. Het ging om de jurk die icoon Marilyn Monroe in 1962 droeg toen ze ‘Happy Birthday‘ zong voor president John F. Kennedy. Tijdens het gala vertelde Kim hoe ze de jurk op het nippertje heeft bemachtigd. 

Geheime omkleedruimte

Dit was het eerste Met Gala waarvoor alle Kardashian en Jenner zussen waren uitgenodigd. Kim, Kylie en Kendall waren al vaker te gast geweest, maar voor Kourtney en Khloé was het modefeest de eerste keer. Toen alle zussen gisteravond langzaam binnendruppelden, ontbrak van Kim ieder spoor. Aan zus Kourtney werd gevraagd waar Kim bleef, waarop zij antwoordde dat Kim zich in ‘een andere, geheime ruimte moest omkleden.’

Duurste jurk ter wereld

Fans waren al enige tijd overtuigd dat Kim in Marilyn’s jurk zou verschijnen. De uitspraak van Kourtney was hiervoor de ultieme bevestiging. Het gaat om de jurk van ontwerper Jean Louis, die Monroe droeg toen ze in 1962 ‘Happy Birthday‘ zong voor toenmalig president John F. Kennedy. In 2016 werd de jurk al geveild voor maar liefst 5 miljoen dollar. Dat maakt het kledingstuk de duurste jurk ter wereld.

Als laatste gast kwam Kim dan toch binnengewandeld, aan de hand van vriend Pete Davidson. Met geblondeerd haar en natuurlijk in de veelbesproken jurk belegd met 6000 kristallen. De jurk mocht dan prachtig zijn, erg praktisch was ‘ie niet. Kim waggelde, met hulp van Davidson, met kleine stapjes de trap op. Dit omdat de jurk zo ontzettend strak zat.

Lees ook
Nikkie Tutorials op Met Gala: ‘Jurk is een eerbetoon aan trans icoon’

Afvallen

Tijdens het gala sprak Kim met host La La Anthony, tevens één van haar beste vriendinnen, over de jurk. “Ik had het idee om deze jurk te gaan dragen, en toen ik ‘m ging passen stond er allemaal beveiliging om me heen. Ik paste ‘m niet.” Bijna ging het feest dus niet door, maar dit wilde Kim niet laten gebeuren. Ze vroeg de eigenaren om haar drie weken te geven. In die drie weken verloor ze 16 pond (7,2 kilo), wat maakte dat ze uiteindelijk toch in de jurk paste. Niet een heel gezonde beslissing, natuurlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: Brunopress