Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zwangerschap niet alleen maar roze wolk voor Katja: ‘Bang of alles wel goed ging door eerdere miskraam’

Zwangerschap niet alleen maar roze wolk voor Katja: ‘Bang of alles wel goed ging door eerdere miskraam’

Zwangerschap niet alleen maar roze wolk voor Katja: ‘Bang of alles wel goed ging door eerdere miskraam’

Katja Schuurman (45) geniet met volle teugen van haar zwangerschap, maar het geluk gaat ook gepaard met zorgen. Jaren geleden heeft de presentatrice namelijk een miskraam gehad, wat nog steeds weleens de nodige angstgevoelens oproept.

Miskraam Katja Schuurman

Voordat Katja in verwachting was van haar tienjarige dochter Sammie, heeft de brunette een ongeboren kindje verloren. “Ik heb een keer een miskraam gehad, bij drie maanden”, vertelt ze erover. Dat is dan ook de reden dat ze aan het begin van haar huidige zwangerschap nogal angstig was. “De eerste drie maanden, eigenlijk nog wel wat langer, was ik steeds een beetje bang of het wel goed ging. Je voelt de baby nog niet, dus het is allemaal heel onzeker. Gelukkig hebben we hier in het dorp een verloskundige wonen die zo lief is om, als ik weer wat paniek voel, langs te komen zodat ik in ieder geval de hartslag kan horen. Als ik de hartslag hoor ben ik zó emotioneel, dat is zó mooi.”

Moe

Freek en Katja kijken reikhalzend uit naar eind augustus; dan is de krullenbol uitgerekend. Hoe ze zich momenteel voelt? “Ik ben kapot”, geeft Schuurman toe. “Dat baby’tje vraagt zoveel van mijn energie, niet normaal. Ik ben nu vijf maanden, maar mijn buik ziet eruit alsof ik al bijna ga bevallen.” Gelukkig voelt ze zich over het algemeen wel goed. “Maar ook irritant moe. Ja, mijn leeftijd heeft er vast en zeker mee te maken. Wie gaat er nou in godsnaam op z’n 45ste zwanger worden, haha!”

Echo’s

De toekomstige dochter van Freek en Katja maakt het in elk geval goed. “Het ziet er allemaal prima uit op de echo’s. Ik heb haar drie weken geleden voor het laatst gezien en het was helemaal top. Ik ben hartstikke blij.”

Zwangerschap Katja Schuurman

Inmiddels is de presentatrice over de helft van haar zwangerschap en ruim vijf maanden in verwachting. Eind augustus kan ze haar kindje in de armen sluiten. “De buik is behoorlijk stevig al”, zei ze onlangs in een video voor RTL Boulevard. Hoe ze zich voelt? “Ik ben best wel moe, dus wat dat betreft komt het wel goed uit dat ik niet heel hard aan het werk ben nu”, gaf Schuurman toe. “Dat ik veel thuis zit en veel tijd doorbreng met mijn dochter, is heel erg fijn. Maar voor de rest is het best wel een troosteloze bedoeling.”

Lees ook
Fans geraakt door intieme echobeelden Katja Schuurman: ‘Te lief dit’

Dochter

Hoewel Freek het gevoel had dat hij een zoon zou krijgen, is het tegendeel waar: het stel krijgt een meisje. Voor Freek wordt het zijn eerste kindje. Katja heeft al een dochter uit haar eerdere relatie met acteur Thijs Römer (41), de tienjarige Sammie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weekend | Beeld: Brunopress, Instagram