Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Katja Schuurman vaak slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘Ik had 180 aangiften kunnen doen’

Katja Schuurman vaak slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘Ik had 180 aangiften kunnen doen’

Katja Schuurman vaak slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘Ik had 180 aangiften kunnen doen’

Heel Nederland heeft het momenteel over de misstanden bij The Voice of Holland. Katja Schuurman (46) heeft op Instagram laten weten dat ook zij vaak slachtoffer is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een aangifte heeft ze zelf nooit gedaan, omdat ze dacht dat dergelijk gedrag erbij hoorde. 

Katja Schuurman slachtoffer

Katja Schuurman vertelt in een eerlijke post op Instagram over haar ervaringen als slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Ik had in mijn leven tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding. Ik deed het niet. Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn. Nou zo zijn de meeste mannen niet! Zo horen ze in elk geval niet te zijn!”, schrijft de actrice.

Katja benadrukt dat het niet normaal is als mannen grensoverschrijdend gedrag vertonen. En dat vrouwen zich ook moeten beseffen dat het echt niet hun schuld is. “Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan.”

Ook noemt ze mannen die zich misdragen een “stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels.” Het hele statement van Katja lees je hieronder.

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Lees ook
Anne Kamminga (22) werd dagelijks seksueel misbruikt: ‘Ik verstijfde elke keer als het gebeurde’

#nietjouwschuld

Het is niet jouw schuld. Nooit. Flair zegt met deze campagne nee tegen victim blaming. Deel daarom jouw verhaal met de #nietjouwschuld, zodat het voor iedereen duidelijk is hoe groot en wijdverspreid dit probleem is en sta samen op tegen victim blaming. Als er ooit een moment was waarop we gehoord zullen worden, is het nu.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress