Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hoogzwangere Katja ‘ontoerekeningsvatbaar’: ‘Lieve Moeder Natuur, waarom heeft u dat zo geregeld?’

Hoogzwangere Katja ‘ontoerekeningsvatbaar’: ‘Lieve Moeder Natuur, waarom heeft u dat zo geregeld?’

Hoogzwangere Katja ‘ontoerekeningsvatbaar’: ‘Lieve Moeder Natuur, waarom heeft u dat zo geregeld?’

Het duurt niet lang meer tot Katja Schuurman en haar geliefde Freek van Noortwijk hun kindje kunnen vasthouden. Over een aantal weken is de 45-jarige presentatrice uitgerekend, een moment waar ze behoorlijk naar uitkijkt. Hoewel de brunette geniet van haar zwangerschap, is de afgelopen periode niet altijd even soepel verlopen.

Zwangerschap Katja Schuurman

Onlangs vertelde Katja in Effe Relativeren – een podcast van Kaj Gorgels (29) – al over de mindere momenten van haar zwangerschap. De brunette zei zo weinig energie te hebben dat ze “zo ongeveer” doorligplekken kreeg en het door de hormonen ook mentaal gezien soms heel zwaar had. “Het lijkt soms alsof een ander iemand bezit van mij neemt”, aldus Schuurman. Dat uitte zich in moordneigingen en huilbuien. “Het is verschrikkelijk (…) maar het gaat nu goed.”

Laatste loodjes

Afgelopen weekend heeft de presentatrice, die al moeder is van dochter Sammie, opnieuw een update gedeeld over haar zwangerschap. “Nog zes weekjes… het aftellen is wel een beetje begonnen”, schrijft Katja bij een foto van haar enorme ontblote buik. “Het is zo stom: ik ben me dus een potje blij met mijn buik en vooral met het dagelijkse getrappel en gedraai dat ik erin voel, de liefdevolle handjes van mijn dochter erop en Freek’s oor in de hoop al een geluidje op te vangen van zijn dochter. Maar pfff, wat proberen die hormonen je toch geregeld van je à propos te brengen.”

Lieve Moeder Natuur

Katja vraagt zich één ding dan ook dringend af. “De natuur zit geniaal in elkaar, maar wat is het idee achter dat je baby zo veel mogelijk liefdevolle, rustige en gebalanceerde emoties van jou in je buik moet ervaren, maar je vanaf het moment van conceptie wordt geïnjecteerd met een overdosis aan stofjes die je gestrest, onredelijk, neerslachtig, paniekerig en ontoerekeningsvatbaar maken? Lieve Moeder Natuur, waarom heeft u dat zo geregeld? Dat gevraagd hebbende: vooral heel erg dank u wel dat ik dit wondertje in mijn buik mag laten groeien. Maar wel dus: Waarom?”

Tot vanavond

De hoogzwangere presentatrice sluit de post af met een vleugje humor af. “Ik denk niet dat u Instagram heeft, maar ik sta enorm open voor inzichten en uw oneindige wijsheid, zeker tijdens mijn dromen, dus misschien tot vanavond.”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nog 6 weekjes… Het aftellen is wel een beetje begonnen. Het is zo stom; ik ben me dus een potje blij met mijn buik en vooral met het dagelijkse getrappel en gedraai dat ik erin voel, de liefdevolle handjes van mijn dochter erop en Freeks oor in de hoop al een geluidje op te vangen van zijn dochter.. Maar pfff wat proberen die hormonen je toch geregeld van je apropos te brengen. De natuur zit geniaal in elkaar, maar wat is het idee achter dat je baby zoveel mogelijk liefdevolle, rustige en gebalanceerde emoties van jou in je buik moet ervaren, maar dat je vanaf het moment van conceptie wordt geïnjecteerd met een overdosis aan stofjes die je gestresst, onredelijk, neerslachtig, paniekerig en ontoerekeningsvatbaar maken? Lieve Moeder Natuur, waarom heeft u dat zo geregeld? Dat gevraagd hebbende: Vooral heel erg dank u wel dat ik dit wondertje in mijn buik mag laten groeien. Maar wel dus: Waarom? Ik denk niet dat u Instagram heeft, maar ik sta enorm open voor inzichten en uw oneindige wijsheid, zeker tijdens mijn dromen, dus misschien tot vanavond..

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

Miskraam

Eerder vertelde Katja al dat ze ook de nodige angstgevoelens heeft gehad tijdens haar zwangerschap. Voordat de brunette in verwachting was van haar tienjarige dochter, heeft ze namelijk een ongeboren kindje verloren. “Ik heb een keer een miskraam gehad, bij drie maanden”, vertelde ze erover. Dat is dan ook de reden dat ze aan het begin van haar huidige zwangerschap nogal angstig was. “De eerste drie maanden, eigenlijk nog wel wat langer, was ik steeds een beetje bang of het wel goed ging. Je voelt de baby nog niet, dus het is allemaal heel onzeker. Gelukkig hebben we hier in het dorp een verloskundige wonen die zo lief is om, als ik weer wat paniek voel, langs te komen zodat ik in ieder geval de hartslag kan horen. Als ik de hartslag hoor ben ik zó emotioneel, dat is zó mooi.”

Lees ook
Zwangerschap Katja Schuurman niet alleen maar over rozen: ‘Het is verschrikkelijk’

Nieuw begin

Voor Freek wordt het zijn eerste kindje; Katja is al de trotse moeder van dochter Sammie. Tien jaar geleden zette ze haar op de wereld, samen met haar toenmalige geliefde Thijs Römer. Het acteurskoppel ging in 2015 na een huwelijk van acht jaar uit elkaar, maar bleven altijd goede vrienden. “Voor ons is dit niet alleen een einde, maar ook een nieuw begin samen”, lieten ze destijds weten. Halverwege 2015 viel Katja als een blok voor topchef Freek van Noortwijk. In juni 2019 gaven ze elkaar tijdens een sprookjesachtig huwelijk het jawoord.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kijk deze heerlijke chick! ? Nog even en ze is groter dan ik ? Gelukkig ben ik druk bezig met de productie van weer een minimeisje ? #whoruntheworld ??

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn zussie, mijn baby, en ik.. ???

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

Beeld: Brunopress, Instagram