Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kate Middleton over schuldgevoelens: ‘Elke moeder die zegt dat ze het niet heeft, die liegt’

Kate Middleton over schuldgevoelens: ‘Elke moeder die zegt dat ze het niet heeft, die liegt’

Kate Middleton over schuldgevoelens: ‘Elke moeder die zegt dat ze het niet heeft, die liegt’

In de podcast Happy mum happy baby praat Kate Middleton openhartig over haar taken als moeder en de zwangerschap. De echtgenote van prins William en moeder van George, Charlotte en Louis geeft eerlijk toe dat zij net als veel andere moeders wel eens twijfelt of ze het goed doet.

Kate vertelt dat ze opvoedingstaken, zoals de kinderen naar school brengen, wel eens laat schieten voor haar taken als hertogin. “Ze nemen me dat wel eens kwalijk. Vanmorgen vroegen ze bijvoorbeeld of ik hen toch niet naar school kon brengen. Het is een constante strijd.”

Schuldgevoel

Ook Kate Middleton heeft last van het schuldgevoel of ze wel genoeg tijd heeft voor haar kinderen. “Elke moeder die zegt dat ze het niet heeft, die liegt. Ik heb het voortdurend. Ik ben een moeder die graag overal bij betrokken is. En bij alles wat ik doe wil ik zeker zijn dat ik het op de best mogelijke manier doe voor mijn kinderen.” Kate vertelt dat het lastig is om van dat schuldgevoel af te komen. “Er zijn altijd redenen om te beginnen twijfelen aan je beslissingen en oordelen. Volgens mij begint dat op het moment waarop je een baby krijgt.”

Lees ook: Kate Middleton onthult: ‘Ik ging door moeilijke periode na bevalling’

Hypnogeboorte

Kate zat niet op een roze wolk tijdens haar zwangerschap. Ze had veel last van misselijkheid en pijn. “Veel mensen hebben het nog veel zwaarder dan mij tijdens hun zwangerschap, maar het was toch een uitdaging. Niet alleen voor mij, maar ook voor iedereen om me heen.” Ook William had niet het gevoel dat hij veel kon doen, vertelt ze. In de hoop het makkelijker te maken deed ze hypnogeboorte. “Ik wilde dat absoluut. Ik zag er de kracht van in, meditatie en diep ademhalen. Het heeft me veel kracht gegeven.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress