Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Journalist Suus Ruis over de populariteit van Meghan: ‘Ze kan wel wat goodwill gebruiken’

Journalist Suus Ruis over de populariteit van Meghan: ‘Ze kan wel wat goodwill gebruiken’

Journalist Suus Ruis over de populariteit van Meghan: ‘Ze kan wel wat goodwill gebruiken’

Speciaal voor Flair schrijft journalist Suus Ruis wekelijks een zalige column over (show)nieuws dat haar opviel en waar ze gewoon over móest schrijven. Deze week stort ze zich op de populariteit van Meghan Markle.

“Werkelijk alles rondom de geboorte van de kleine Archie was ontwapenend en schattig. Harry die als een kind in Disneyland bijna uit zijn voegen barstte van blijdschap en trots (dat handenwrijfje!), Meghan die een beetje onhandig en verlegen was en overduidelijk gewoon in een gigantische omaslip en pyjama met haar baby onder het dekbed wilde kruipen. Zou de geboorte van Archie – een lief en rustig kindje, volgens zijn moeder – de hertogin populairder maken? Meghan kan wel wat goodwill gebruiken…

‘Wie moeten we nou geloven? Ik vertel het je’

Ze maakte een vliegende start in Engeland, de Suits-actrice uit Los Angeles. Iedereen gunde Harry dit geluk, en wat was ze verfrissend. Inmiddels zijn de Britten haar liever kwijt dan rijk. Men gaf haar de bijnaam ‘Duchess Difficult’, en die heeft ze waarschijnlijk alleen gekregen omdat ‘bitch’ niet lekker allitereerde. Er is al maanden een soort exodus gaande aan het hof, omdat Meghans personeel er collectief de brui aan geeft. Én ze heeft volgens de overlevering natuurlijk gillende mot met schoonzus Kate, wat voor een verwijdering tussen de ooit zo hechte broertjes William en Harry heeft gezorgd. Allemaal háár schuld. Het loeder.

Dat laatste wordt trouwens stellig ontkend door Kensington Palace, dat William en Kate vertegenwoordigt – tot voor kort ook Harry en Meghan, maar die hebben nu hun eigen people. En Megs vriendinnen buitelen over elkaar heen om te benadrukken dat de hertogin juist superlief is en bescheiden en nuchter. O jee, wie moeten we nou geloven? Ik vertel het je.

‘Ze is geen bitch, maar een linksdraaiende Amerikaanse yogi’

Dat diva valt echt wel mee. Meghan kookt elke avond zelf, en doet het liefst ook zelf boodschappen. Kom op mensen, een echte diva steekt geen poot uit als dat niet hoeft. De reden dat haar belangrijkste beveiligingsdame vertrok, was dan ook niet Meghans onmogelijke karakter. Ze was simpelweg niet te beveiligen. Ze wilde namelijk in haar eentje de boodschappen blijven doen, en tijdens publieke verplichtingen praten met wie ze wilde, ook al stond dat niet in het draaiboek. En daar ligt de crux van alle Meghan-problemen: ze is geen bitch, maar een linksdraaiende Amerikaanse yogi (en actrice, die gewend is eisen te stellen) die wil wat ze wil, en die als een bulldozer dwars door alle keurig aangelegde bloemperkjes knalt. Dat bepaalde dingen al honderden jaren anders gaan aan het nogal stijve Britse hof, daar heeft ze geen enkele boodschap aan. Het is het soort grootheidswaanzin dat je wel vaker bij Amerikanen ziet.

Hebben zij en Kate ruzie? Zo zou ik het niet noemen. Ze zijn gewoon twee uitersten. Kate – British to the bone – snapt namelijk wél heel goed ‘how it’s done’, en begrijpt dat er bepaalde dingen van je worden verwacht, en dat je als Engelse koninklijke bruid gewoon niet meer alles kunt doen waar je zin in hebt. Dikke vette jammer, je krijgt er genoeg voor terug.

‘Die schattige kleine Archie zal de stijve Engelsen in ieder geval een beetje milder stemmen’

Harry kiest onder invloed van Meghan ook steeds meer zijn eigen richting, en dat mag natuurlijk. Hij is in de luxe positie – zesde in de lijn van troonopvolging – dat hij zelf kan bepalen welke kant hij opgaat en voor welke doelen hij zich inzet. Daarom wilden hij en Meghan ook hun eigen hofhouding: niet omdat de twee echtparen elkaar de tent uitvechten, maar omdat hun levens totaal andere richtingen opgaan (helemaal nu Charles het gros van zijn moeders taken overneemt en William dus ook steeds meer officiële taken heeft).

Meghan heeft het verbruid bij de Britten, en dat komt nooit meer goed, geloof me. Althans, niet helemaal. Want die schattige kleine Archie zal de stijve Engelsen in ieder geval een beetje milder stemmen over de Amerikaanse.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Suus Ruis | Beeld: ANP