Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Journalist Suus Ruis waarschuwt Monteiro voor nieuwe liefde: ‘Run, Romy, run!’

Journalist Suus Ruis waarschuwt Monteiro voor nieuwe liefde: ‘Run, Romy, run!’

Journalist Suus Ruis waarschuwt Monteiro voor nieuwe liefde: ‘Run, Romy, run!’

Speciaal voor Flair schrijft journalist Suus Ruis wekelijks een zalige column over (show)nieuws dat haar opviel en waar ze gewoon over móest schrijven. Deze week stort ze zich op de nieuwe vlam van Romy Monteiro.

“Lieve Romy,

Ik ken je niet persoonlijk, maar ik ken mensen die dat wel doen, en die vinden je allemaal een schatje. Ik geloof ze op hun woord. Begin dit jaar maakte je op Instagram bekend dat jij en je verloofde Django uit elkaar gingen. Die zag ik natuurlijk allang aankomen. Als je er écht voor gaat, stel je je huwelijk niet steeds uit wegens ‘te druk’ of ‘omstandigheden’. Dat zag je ook bij Noortje Herlaar en William Spaaij, en bij Connie Witteman. Goed, Katja Schuurman is de uitzondering op de regel, want die gaat het nu wél echt doen, maar Katja is altijd de uitzondering, dus never mind.

Al snel kreeg je een nieuwe vriend, fotograaf Jasper Suyk. Althans, jullie werden tongend gespot bij Hazes, maar hielden voor de rest van de wereld de lippen stijf op elkaar. Tot nu. Want jouw Jasper postte een foto op Instagram, met de fijnzinnige tekst: ‘Found myself a new main bitch. Side bitches can still DM.’

‘Wees eerlijk: voel je je op en top vrouw en geliefd als hij zo aan je refereert?’

Jij antwoordde daaronder dat je van hem houdt en hem nooit meer kwijt wilt. Blijkbaar vond jij deze tekst superromantisch, of misschien gewoon heel grappig? Want Jasper is ongetwijfeld een dotje, die gewoon een beetje zat te dollen. Dat roepen ook de media, die massaal verslag doen van de post. Iedereen ziet er alleen maar liefde in. Zijn eerdere knuffelpost – een foto van jou, met daaronder de smaakvolle woorden ‘Love those white bitches! Wow I mean white beaches!’ – werd door jou en je (zijn?) volgers van harte omarmd.

Lieve, lieve Romy. Het is nog niet eens dat ik het meeste over het woord ‘bitch’ val. Ik snap ook wel dat Jasper een beetje moet denken aan zijn street cred. Maar toch… wees eerlijk: voel je je op en top vrouw en geliefd als hij zo aan je refereert? Als je gewoon in Nederland woont en Jasper heet in plaats van Kanye is het op zich best een denigrerende term. Maar het was vooral de zin ‘Side bitches can still DM’ die me tegen de borst stuitte. Moest je daar om grinniken? Want natúúrlijk was het niet serieus bedoeld.

Lees ook
Journalist Suus Ruis: ‘Als het om Sylvie gaat, moet je écht bij de les blijven. Anders mis je zomaar een relatie’

Hm. Ik geloof dat er in elk grapje een waarheid schuilt. En mocht dat in dit geval niet zo zijn, is het hoe dan ook niet respectvol. Maar goed, jij bent momenteel misselijk van verliefdheid, dus zie je het niet, of pik je alles. Dat laatste snap ik als geen ander, hoor. Ik heb altijd de neiging gehad om vervelende eigenschappen van de mannen in mijn leven onder het tapijt te schuiven. Had denk ik met een niet al te grote eigenwaarde te maken. Ik hoop dat dat voor jou niet zo is. Eigenlijk heb ik daar pas na mijn laatste vriend – die trouwens op social media ook nogal zijn opties open hield – een streep onder gezet. Alhoewel ik nadien nog een paar weken als een puppy achter iemand die niet al te erg zijn best voor me deed, aan heb gelopen, maar we mogen allemaal een keer terugvallen, toch? De Suus van vandaag had Jasper er na deze Insta-post meteen uit geflikkerd. Maar het gaat nu niet om mij, het gaat om jou.

Ik snap dat je verliefd bent. Maar houd alsjeblieft in je achterhoofd, ook al is het in een klein laatje achterin, dat zulke uitspraken niet oké zijn, en niet grappig. Als ik één ding heb geleerd, is het dat als iemand zijn ware gezicht laat zien, je hem moet geloven.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Suus Ruis | Beeld: ANP