Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Journalist Suus Ruis: ‘Als het om Sylvie gaat, moet je écht bij de les blijven. Anders mis je zomaar een relatie’

Journalist Suus Ruis: ‘Als het om Sylvie gaat, moet je écht bij de les blijven. Anders mis je zomaar een relatie’

Journalist Suus Ruis: ‘Als het om Sylvie gaat, moet je écht bij de les blijven. Anders mis je zomaar een relatie’

Speciaal voor Flair schrijft journalist Suus Ruis wekelijks een zalige column over (show)nieuws dat haar opviel en waar ze gewoon over móest schrijven. Deze week stort ze zich op het altijd roerige liefdesleven van Sylvie Meis.

“Ik ben al jaren gebiologeerd door Sylvie Meis; zij is toch een beetje de Patricia Paay van mijn generatie. De fascinatie begon toen ze (semi-live op SBS6) trouwde met Rafael van der Vaart, een rijke – dat was de bedoeling want dat had ze ooit gehandjeklapt met Touriya Haoud – doch niet al te glamoureuze voetballer uit Heemskerk. Ze waren zielsgelukkig samen, dat kon je wel zien als ze samen zaten te chillen en tongen op de meest drukbevolkte pier van Saint Tropez.

Maar Best Friend Forever Sabia Bouhlarouz deed een Single White Female-tje *) en kopieerde alles wat Sylvie deed, en jatte haar man. Sylvie zal een flesje bubbels open hebben getrokken toen Rafael Sabia na een paar jaar weer dumpte. Rafael settelde met een professioneel handbalster die niet uit haar joggingbroek te trappen is, en leidde al snel een rustig en normaal bestaan, zoals hij zijn toekomst waarschijnlijk altijd had gedroomd. Sylvies leven bleef ondertussen lezen als een spannend meidenboek. Ze leerde Duits, poseerde op Insta zonder make-up, en begon een onderbroekenimperium. Én had grote liefdes, veel grote liefdes.

‘Waar het Sylvie aangaat, moet je echt bij de les blijven, anders mis je zomaar een relatie’

Bij sommige van die liefdes dacht ook ik dat het stand zou houden; bij Charbel Aoud bijvoorbeeld. Hij ging zelfs op zijn knieën voor haar, en zij zei ja. Of het nou aan de grote afstand lag (Charbel woont in Dubai) of aan het feit dat hij toiletpotverkoper bleek te zijn in plaats van zakenman, weet niemand, maar het was natuurlijk heel zuur dat het over ging. De schatrijke Spaanse zakenman die volgde, was wel écht succesvol, maar die relatie was alweer uit op het moment dat de roddelbladen die erover berichtten, in de winkel lagen. Waar het Sylvie aangaat, moet je echt bij de les blijven, anders mis je zomaar een relatie. Daarna kwam nog een piepjonge dermatoloog, die Sylvie naar verluidt na een bliksemromance via een brief van haar management dumpte.

Lees ook
Journalist Suus Ruis vól verbazing over het kersverse koppel Ruud de Wild en Olcay Gulsen

Hoofdstuk Bart

En toen was daar in de herfst van vorig jaar ineens Bart. Nog geen dertig, en eigenaar van een ov-kaart. De producer ging grondig in de restyling (want ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is niet helemaal Sylvies ding), en toog mee naar luxe vakantieoorden, waar hij zich voor de lenzen van de massaal toegestroomde paparazzi in zee gewillig liet bepotelen door La Meis.

‘Ineens was het over, maar Bart was volgens vrienden nog stapelverliefd’

Ik had écht al mijn geld op Bart gezet. Dit zou hem worden. De relatie overleefde zelfs een gourmetavond bij Barts familie tijdens kerst. Maar ineens was het over. Het lag niet aan Bart, want die was volgens vrienden nog steeds stapelverliefd. Wat er precies is gebeurd, gaan we waarschijnlijk nooit horen, maar gelukkig hebben jullie mij. Komt-ie: Sylvie was heus wel gek op Bart, maar ik geloof dat zij in de watten gelegd wil worden. Sylvie wil de kar gewoon niet altijd trekken. Als jij je vent tien dagen first class meeneemt naar een resort in Miami, en hij jou naar Bohemian Rhapsody, is dat gewoon niet zo sexy. We wachten op de volgende, die ik binnenkort te zijner tijd graag zal duiden.”

*) Bloedstollend spannende film uit de jaren ’90 waarin een vrouw haar beste vriendin in alles nadoet en er op het laatst zelfs exact hetzelfde uitziet en haar vriend steelt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Suus Ruis | Beeld: ANP