Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Josje Huisman vergelijkt Antwerpse coronamaatregelen met oorlogsregime: ‘Wanneer staan we op?’

Josje Huisman vergelijkt Antwerpse coronamaatregelen met oorlogsregime: ‘Wanneer staan we op?’

Josje Huisman vergelijkt Antwerpse coronamaatregelen met oorlogsregime: ‘Wanneer staan we op?’

Josje Huisman woont met haar gezin in Antwerpen, één van de steden in België waar het hardst wordt opgetreden tegen het coronavirus. De zangeres vindt die strenge maatregelen zwaar overdreven en roept haar volgers op Instagram op zich er in Antwerpen niets van aan te trekken.

Josje klaar met maatregelen

Josje is he-le-maal klaar met de stricte regels die onlangs zijn ingevoerd. “Een avondklok. Verplichte mondmaskers. Je buren verklikken op aanraden van de politie… In Duitsland wéten ze dat het op die manier niet de goede kant op gaat. Wanneer staan we op in Antwerpen?”, vroeg Josje zich af in een inmiddels verdwenen Instagram Story. Ze postte daarbij een foto van een betoging in Duitsland waar men de straat op ging om te protesteren tegen de maatregelen.

Cijfers en maatregelen niet in verhouding

In een ander bericht deelt Josje: “Ondertussen zijn we dus vijf maanden verder, met al die tijd meer dan 99,5 procent van de Belgen die gezond waren en zijn.” De zangeres lijkt hiermee aan te willen duiden dat de coronacijfers niet verhouding staan met acties van de Vlaamse overheid.

Lees ook
Aantal nieuwe coronabesmettingen wéér bijna verdubbeld: 95% meer positieve tests

Avondklok en mondkapjesplicht

In Antwerpen is momenteel een avondklok van kracht en zijn mondkapjes overal verplicht. De regio hoopt zo het toenemende aantal coronabesmettingen in te dammen. In Nederland stijgt het aantal besmettingen momenteel hard. Donderdag zullen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid een nieuwe persconferentie houden. Mogelijk worden daarbij “aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aangekondigd”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Family vacation❤??

Een bericht gedeeld door Josje Huisman (@josjecoos) op

Bron: ANP | Beeld: ANP