Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Johnny de Mol stopt per direct met talkshow na beschuldiging seksueel misbruik

Johnny de Mol stopt per direct met talkshow na beschuldiging seksueel misbruik

Johnny de Mol stopt per direct met talkshow na beschuldiging seksueel misbruik

Johnny de Mol stopt per direct met zijn talkshow HLF8 op SBS6. Dit maakte hij vanavond bekend in een statement in het programma. Naast de eerdere beschuldiging van mishandeling, ligt er nu een nieuwe beschuldiging tegen De Mol. Dit keer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. 

In een verklaring geeft Johnny de Mol aan dat hij de beschuldigingen ontkent, maar hij zegt dat het hem en zijn redactie onmogelijk wordt gemaakt door te gaan met het programma. “Nu iets waar ik ontzettend tegenop zie te vertellen. Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma. Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe anonieme valse beschuldiging geuit. En daardoor wordt het voor mij en de redactie nagenoeg onmogelijk om de zaak voort te zetten.”

Lees ook
Johnny de Mol laat zich niet aan de kant duwen: ‘Ik weet dat het niet waar is’

De presentator liet weten dat hij het niet makkelijk heeft op dit moment. “Gasten ontvangen om gezamenlijk een vrolijke en boeiende show te maken, is voor mij nu even niet te doen. Het valt me heel zwaar”, zei De Mol aan het einde van de aflevering van dinsdagavond. Eerder liet presentatrice Emma Wortelboer al weten dat zij zich er niet prettig bij voelde om te gast te zijn in de talkshow van De Mol.

‘Een stap opzij’

“De show gaat door”, liet De Mol weten. Met welke host en per wanneer HLF8 weer te zien is, zal later bekend worden. Tijdens eerdere afwezigheid van Johnny de Mol nam Hélène Hendriks de presentatie van de over. “Ik doe nu een stap opzij om aan mijn verdediging te werken, in de hoop en verwachting dat de waarheid boven tafel komt en dat ik gewoon weer verder kan met mijn werk”, zegt De Mol.

De presentator hoorde deze week van de nieuwe beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag, liet hij weten. Er werd hem om opheldering gevraagd over dit incident door de stichting ‘Music#Metoo’, die het opneemt voor vrouwelijke slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld. Volgens De Telegraaf deed het incident zich enkele jaren geleden voor. Een vrouw zou door Johnny de Mol zijn gedrogeerd met GHB en daarna seksueel zijn misbruikt in een hotel.

Eerdere beschuldiging mishandeling

Shima Kaes, de ex-vriendin van Johnny de Mol, deed eerder aangifte tegen hem wegens drie ernstige gevallen van mishandeling. De ‘Music#Metoo’ die De Mol om opheldering vroeg over het seksueel misbruik, wordt bijgestaan door de juridisch adviseur die ook Shima Kaes vertegenwoordigt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl/ AD | Beeld: ANP