Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ex doet aangifte tegen Johnny de Mol wegens ‘zware mishandeling en poging tot doodslag’

Ex doet aangifte tegen Johnny de Mol wegens ‘zware mishandeling en poging tot doodslag’

Ex doet aangifte tegen Johnny de Mol wegens ‘zware mishandeling en poging tot doodslag’

Drie weken nadat bekend werd dat Johnny de Mol samen met vader John aangifte had gedaan wegens poging tot afdreiging door zijn ex-verloofde Shima Kaes, is er opnieuw heftig nieuws. Er is nu aangifte tegen de presentator gedaan, wegens ‘zware mishandeling en poging tot doodslag’. Dat meldt het ‘AD’ vandaag, dat zegt in bezit te zijn van bewijsmateriaal, waaronder foto’s van Shima’s verwondingen.

Ingewikkeld verhaal

Juridisch adviseur Karim Aachboun heeft dinsdag namens zijn cliënte Kaes aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Verder is het een ingewikkeld verhaal, dus we beginnen even aan het begin met onze uitleg.

‘Doorzichtig en ranzig’

Drie weken geleden meldde De Telegraaf dat Shima, die zes jaar geleden een relatie had met Johnny, zou werken aan een biografie waarin ze intieme details over haar relatie met de presentator en zijn vermogende familie wil delen. Twee juridische adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny’s moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ aan hen over te dragen. Daar moest dan wel een geldbedrag tegenover staan. De advocaat van de familie, Peter Plasman, noemt die actie in de krant “een doorzichtige en ranzige poging de familie De Mol geld af te troggelen”. De Mol deed vervolgens aangifte, waarbij werd toegegeven dat er confrontaties en handtastelijkheden voorkwamen binnen de onstuimige relatie, maar dat er nooit sprake is geweest van mishandeling.

Geprobeerd te wurgen

Shima houdt er duidelijk een andere mening op na en zou dinsdag in Amsterdam aangifte hebben laten doen door haar juridisch adviseur Karim Aachboun. Het zou gaan om drie incidenten die in 2015 op verschillende locaties plaatsvonden. In het Mexicaanse Tulum, in Amsterdam en op Ibiza. Johnny zou zijn toenmalige vriendin onder meer hebben geslagen, geschopt en geprobeerd hebben haar te wurgen.

‘Aangifte is absurd’

Peter Plasman noemt de aangifte “de zoveelste ordinaire publiciteitsstunt van Aachboun. Van zware mishandeling is geen sprake geweest en poging doodslag is absurd, vooral na zes jaar. Deze trial by media past helemaal in de chantage van de familie De Mol door dezelfde Aachboun.” Het is onduidelijk waarom Shima bijna zes jaar wachtte met melding van de incidenten. Shima zou volgens het AD last hebben van herbelevingen van de incidenten, vanwege de ongeautoriseerde biografie die onlangs over de familie De Mol verscheen.

Kort geding tegen journalist

Ondertussen zou er donderdag een kort geding plaatsvinden van Shima tegen journalist Mark Koster, die onlangs het boek De Mol: De Machtigste mediafamilie van Nederland uitbracht. In een passage van het boek, waarvan volgende week een derde druk uitkomt, wordt gesteld dat Johnny Shima zo ernstig mishandelde dat zij in het ziekenhuis zou zijn beland. Om zijn journalistieke integriteit te bewaken, die naar eigen zeggen door “valse aantijgingen” wordt ondermijnd, wilde Koster privéopnames en foto’s van verwondingen van Shima naar buiten brengen. De opnames bevatten een telefoongesprek van Shima en Johnny, waarin zij hem beschuldigt van mishandeling. Johnny ontkent in het gesprek de handtastelijkheden niet, maar zegt dat hij Shima “niet uit het niets” heeft geslagen.

Van de baan

Woensdag blijkt dat het kort geding van de baan is, omdat Shima en de journalist tot een overeenkomst zijn gekomen. Koster heeft beloofd de opnames niet te verspreiden (anders hangen hem zeer hoge boetes boven het hoofd), tenzij hij juridisch gedaagd zou worden.

Verliefd en verloofd

Johnny en Shima verschenen in juni 2014 voor het eerst samen op een rode loper. Het was dik aan en in oktober liet Johnny weten dat het “héél goed” zat tussen de twee. Dat bleek amper een half jaar later toen hij Shima op Koningsdag een verlovingsring om haar vinger schoof. Maar pal daarna ging het mis: precies een maand later bleek de verloving verbroken. Hun verklaring: er zouden “te grote verschillen zijn over hun gedachten en toekomst”.

Lees ook
Heftig: Johnny de Mol doet samen met vader aangifte na bedreiging en chantage door ex-verloofde

Breuk verliep ‘niet chique’

Iets minder dan aan jaar later liet Shima in een interview weten geen contact meer te hebben met Johnny, met wie ze naar eigen zeggen “niet chique uit elkaar” gegaan is. Johnny zou haar voor hebben gehouden dat hij klaar was voor het huwelijk en een rustiger leven, maar zij merkte dat dat niet zo was. “Maar ik was enorm verliefd, voor het eerst in mijn leven. […] Dan ga je zo’n grote liefde ook niet zomaar opgeven om een paar schoonheidsfoutjes, zeker niet als je ziet dat de wil er is om het juiste te doen.” Johnny de Mol is inmiddels al jaren samen met Anouk van Schie, met wie hij gerouwd is en twee kindjes heeft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shima Kaes (@shimabyshima)

Bron: AD, NU.nl | Beeld: BrunoPress