Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Johnny de Mol laat zich niet aan de kant duwen: ‘Ik weet dat het niet waar is’

Johnny de Mol laat zich niet aan de kant duwen: ‘Ik weet dat het niet waar is’

Johnny de Mol laat zich niet aan de kant duwen: ‘Ik weet dat het niet waar is’

Alle heisa rondom Johnny de Mol (43) is je vast niet ontgaan. Nu heeft Johnny zelf het Openbaar Ministerie gevraagd, een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en tot zijn vervolging over te gaan. Verder heeft hij in zijn eigen talkshow HLF8 verteld nagedacht te hebben om zijn functie als presentator tijdelijk neer te leggen vanwege de zaak met zijn ex.

Aangifte ex

Johnny’s ex-verloofde Shima Kaes heeft aangifte gedaan tegen Johnny. Johnny’s advocaat Peter Plasman laat weten dat Johnny zijn aanvraag bij het OM heeft gedaan naar aanleiding van de aangiftes. In 2015 zou Johnny volgens Shima haar tijdens hun relatie mishandeld hebben. Deze beschuldigingen zijn allemaal ontkend door Johnny. Door middel van een onderzoek wat justitie doet en een strafvervolging hoopt Johnny een punt te kunnen zetten achter de blijvende beschuldigingen.

Peter Plasman vertelt hier het volgende over: “Bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit.” Johnny heeft veel vertrouwen in de strafzaak.

De aangifte van 2020

Eind 2020 heeft Shima Kaes aangifte gedaan tegen Johnny de Mol. Peter Plasman geeft aan dat de zaakwaarnemers van Shima voor de aangifte contact hebben gehad met Johnny en zijn ouders. “Om de familie tot een prestatie te bewegen – lees: betaling”, aldus de advocaat. Johnny en zijn vader John de Mol hebben destijds aangifte gedaan van een poging tot afdreiging, hiermee wordt chantage bedoeld.

Shima en haar zaakwaarnemer zoeken sinds die tijd continu de media op volgens de raadsman. “Herhalingen van de eerder geuite beschuldigingen” dat is waar het om gaat. In het doen en laten van Johnny als het gaat om persoonlijk en maatschappelijk wordt hij hierdoor tegengehouden. “Hij wordt door de acties van mevrouw Kaes en haar zaakwaarnemer min of meer gegijzeld.”

Vervolging OM

Johnny heeft bij het OM aangegeven dat hij een snel besluit wilt op de aangifte van Shima Kaes, maar ook op de aangifte van hemzelf en zijn vader. Peter Plasman heeft tegen de officier van justitie gezegd dat de beslissingen deze maand nog bekend gemaakt zullen worden.

Zodra het OM niets doet met het verzoek tot een strafrechtelijk onderzoek en vervolging, zal Johnny bij het gerechtshof aan een beklagprocedure beginnnen. Hierdoor hoopt hij volgens zijn advocaat alsnog zijn eigen vervolging af te dwingen.

Lees ook
Hoe het allemaal begon: de tumultueuze relatie van Johnny de Mol en zijn ex Shima Kaes

Stoppen met ‘HLF8’

Johnny heeft in de uitzending van zijn talkshow HLF8 aangegeven dat hij serieus heeft nagedacht over het tijdelijk stoppen van het presenteren van het programma. Dit heeft hij overwogen vanwege de zaak met zijn ex. “Maar uiteindelijk denk ik: ik ga mij niet aan de kant laten duwen voor iets waarvan ik word beschuldigd, waarvan ik weet dat het niet waar is”, aldus Johnny.

Bij het starten van de show wordt Johnny meteen op zijn plek gezet door wingman Rutger Castricum: “Zullen we het over jou hebben, want wat lees ik nou weer vandaag: ga je zelf om een rechtszaak vragen over de vermeende mishandeling, al dan niet vermeende mishandeling met jouw ex? Waarom wil je dat?”

Waarop Johnny antwoord met: “Ik heb hier van de week al antwoord op gegeven: het is afwachten of het een zaak zou worden, ja en dan blijft dat misschien hangen. Ik denk dat dat misschien wel de enige plek daar, bij de autoriteiten, is om je verhaal te doen. Bij de rechtbank. Dat in de media doen dat is sowieso sinds dit al speelt, twee jaar, dat is geen optie (…) Het heeft heel veel mooie voordelen, het BN’er-schap, maar dat is dan een nadeel en moeten we op de koop toenemen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda.nl, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress