Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Heftig: Johnny de Mol doet samen met vader aangifte na bedreiging en chantage door ex-verloofde

Heftig: Johnny de Mol doet samen met vader aangifte na bedreiging en chantage door ex-verloofde

Heftig: Johnny de Mol doet samen met vader aangifte na bedreiging en chantage door ex-verloofde

Johnny de Mol is al jaren samen met Anouk van Schie, met wie hij gerouwd is en twee kindjes heeft. Maar voor hij gelukkig werd met Anouk, kwam Johnny eenmaal eerder tot dicht bij een huwelijk. Ook met Shima Kaes was hij ooit verloofd, maar van een huwelijk kwam het nooit en de relatie liep op de klippen. Tussen de twee lijkt nu meer aan de hand dan werd gedacht: Johnny heeft woensdag samen met zijn vader aangifte gedaan.

Poging tot afdreiging

Er is aangifte gedaan van poging tot afdreiging. Ze voelen zich bedreigd en gechanteerd door een ex-vriendin van Johnny, schrijft De Telegraaf woensdag. Afdreiging is een vorm van afpersing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geweld. Vaak gaat het daarbij om het dreigen met het onthullen van een geheim.

‘Doorzichtig en ranzig’

Volgens de krant is de ex in kwestie Shima Kaes, die zes jaar geleden een relatie had met Johnny. Zij zou werken aan een biografie waarin ze intieme details over haar relatie met de presentator en zijn vermogende familie zou willen delen. Twee juridische adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny’s moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ aan hen over te dragen. Daar moest dan wel een geldbedrag tegenover staan. De advocaat van de familie, Peter Plasman, noemt die actie in De Telegraaf ‘een doorzichtige en ranzige poging de familie De Mol geld af te troggelen”.

Mishandeling

In de brief beweren de adviseurs dat Shima ooit door agressie van Johnny voor behandeling naar het ziekenhuis moest. Namens Johnny benadrukt zijn advocaat dat in de aangifte wordt toegegeven dat er confrontaties en handtastelijkheden voorkwamen binnen de onstuimige relatie, maar dat er nooit sprake is geweest van mishandeling.

Verliefd en verloofd

Johnny en Shima verschenen in juni 2014 voor het eerst samen op een rode loper. Het was dik aan en in oktober liet Johnny weten dat het “héél goed” zat tussen de twee. Dat bleek amper een half jaar later toen hij Shima op Koningsdag een verlovingsring om haar vinger schoof. Maar pal daarna ging het mis: precies een maand later bleek de verloving verbroken. Hun verklaring: er zouden “te grote verschillen zijn over hun gedachten en toekomst”.

Lees ook
André Hazes over ruzie met Johnny de Mol: ‘Ik zei dat hij zich er niet mee moest bemoeien’

Breuk verliep ‘niet chique’

Iets minder dan aan jaar later liet Shima in een interview weten geen contact meer te hebben met Johnny, met wie ze naar eigen zeggen “niet chique uit elkaar” gegaan is. Johnny zou haar voor hebben gehouden dat hij klaar was voor het huwelijk en een rustiger leven, maar zij merkte dat dat niet zo was. “Maar ik was enorm verliefd, voor het eerst in mijn leven. […] Dan ga je zo’n grote liefde ook niet zomaar opgeven om een paar schoonheidsfoutjes, zeker niet als je ziet dat de wil er is om het juiste te doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Johnny De Mol (@johnnydemolofficial)

Shima:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shima Kaes (@shimabyshima)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shima Kaes (@shimabyshima)

Bron: ANP, Story, HLN | Beeld: ANP