Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > John van den Heuvel over ‘gitzwarte zomer’ door dood Peter R.: ‘Heb geprobeerd me te herpakken’

John van den Heuvel over ‘gitzwarte zomer’ door dood Peter R.: ‘Heb geprobeerd me te herpakken’

John van den Heuvel over ‘gitzwarte zomer’ door dood Peter R.: ‘Heb geprobeerd me te herpakken’

John van den Heuvel heeft het nog steeds zwaar met de dood van zijn collega Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever heeft afstand genomen om bij te komen van het nieuws. “Ik heb bewust even een tijdje de luwte opgezocht, omdat ik helemaal kapot was van wat er was gebeurd. En nog eigenlijk”, vertelde Van den Heuvel woensdag in de 538 Ochtendshow

Gitzwarte zomer

De Vries overleed op 15 juli op 64-jarige leeftijd nadat hij in de week daarvoor in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten. Van den Heuvel heeft zelf strenge beveiliging, omdat hij al jaren wordt bedreigd. Peter weigerde dat. Door de beveiliging vond de misdaadverslaggever zijn werk al een tijdje al minder leuk, maar dat gevoel werd vergroot door de dood van De Vries. “Wat afschuwelijk is en ontzettend verdrietig en het heeft me diep geraakt. Ik heb geprobeerd me te herpakken en ik ga nu de draad weer oppakken, maar het was een gitzwarte zomer.”

‘Dan is alles voor niets geweest’

Kort na het overlijden van zijn collega vroeg Van den Heuvel zich af of hij wel moest doorgaan met zijn werk, maar stoppen gaat hij toch niet. “Daarna realiseer je je toch wel – en dat bespreek je dan met mensen die dicht om je heen staan ook natuurlijk – als je nu het bijltje erbij neergooit dan is eigenlijk alles voor niets geweest, en hebben ze ook nog eens hun zin. Die lol gun ik ze niet. We gaan, ik wil niet zeggen vrolijk door, we gaan wel door.”

Lees ook
Geliefde Peter R. De Vries in hartverscheurend interview: ‘De pijn is zo groot, zo onbeschrijflijk’

‘Nooit wijken voor geweld’

Na de dood van Peter deelde John een emotioneel bericht op Instagram. “De vechter, doorzetter, hulpverlener, topjournalist, liefdevolle en trotse (groot)vader, collega, crimefighter en steun en toeverlaat voor velen is niet meer. Het is hard te beseffen dat we Peter nooit meer gaan zien, we nooit meer zijn opinies en analyses zullen horen. Maar hij zal altijd een voorbeeld blijven en een bron van inspiratie.” John zei Peter voornamelijk te zullen herinneren als goede collega. “De normen en waarden waar ook hij voor stond zullen nooit wijken voor geweld. Ook nu niet, nu we intens verdrietig afscheid moeten nemen.”

Beluister hier het gesprek terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Bron: ANP | Beeld: ANP