Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > John van den Heuvel openhartig over doodgeboren kindje: ‘We verheugden ons zo, de kinderkamer was al af’

John van den Heuvel openhartig over doodgeboren kindje: ‘We verheugden ons zo, de kinderkamer was al af’

John van den Heuvel openhartig over doodgeboren kindje: ‘We verheugden ons zo, de kinderkamer was al af’

John van den Heuvel (58) heeft drie zoons, maar zijn eerste kindje was een dochter. Kirsten werd ruim 30 jaar geleden levenloos geboren. Woensdagavond vertelt John in een nieuwe aflevering van De Geknipte Gast openhartig aan presentator Özkan Akyol over de zwaarste dag van zijn leven.

John van den Heuvel over doodgeboren kindje

In John’s biografie De spiegel van het recht, die in 2015 uitkwam, staat een passage over Kirsten. Wanneer John dit aan Akyol voorleest, schiet hij vol. “Het is toch moeilijk om erover te praten. Het is natuurlijk al lang geleden, maar het blijft een open wond. Je denkt er vaker aan, maar als het weer zoveel jaar geleden is, bijvoorbeeld haar sterfdag, dat blijft een zwarte dag”, vertelt hij.

Enorme klap

Hij gaat verder: “Het was ons eerste kindje. Dan verheug je je daar verschrikkelijk op. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we zwanger werden. Dus we waren zielsgelukkig. Alles was klaar, het kinderkamertje. En dan gaat het in zo’n moment mis. Dat is een enorme klap.” John en zijn vrouw Mariette bezoeken het graf nog ieder jaar en Kirsten voelt nog altijd als onderdeel van het gezin.

Lees ook
John van den Heuvel herdenkt stilgeboren dochter: ‘We koesteren de korte tijd dat ze in ons leven was’

Emotioneel bericht

Op 11 april 1991 kwam Kirsten levenloos ter wereld. Op 11 april 2021, 30 jaar later, plaatste John op Instagram een emotioneel bericht. Hierbij schreef hij: “Een bijzondere dag vandaag, met een voor ons verdrietig randje. Op 11 april 1991 kwam ons eerste kindje na negen maanden zwangerschap levenloos ter wereld. Onze Kirsten zou dus vandaag 30 jaar zijn geworden. Na Kirsten kregen we drie zoons, met wie we uiteraard zielsgelukkig zijn. Maar de korte tijd dat Kirsten in ons leven was, koesteren we nog altijd en zullen we nooit vergeten.” Op de tweede foto is de passage uit zijn biografie De spiegel van het recht te zien, waarin hij schreef over het verlies van hun eerste kind.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Meer lezen over John?

Deze week staat John van den Heuvel in Flair met een bijzonder interview. Hierin spreekt hij openhartig over zijn gezin, carrière en angst. Een deel van het interview lees je hier. De rest lezen? Editie 15 bestel je makkelijk online via magazine.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Fotografie: Bart Honingh