Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > John Legend vergeleken met aap: “Het is een schande dat zulk gedrag nog bestaat”

John Legend vergeleken met aap: “Het is een schande dat zulk gedrag nog bestaat”

John Legend vergeleken met aap: “Het is een schande dat zulk gedrag nog bestaat”

Chrissy Teigen – de vrouw van John Legend – plaatste vorige week donderdag een opvallende uitspraak op Twitter. Zo zou een fotograaf haar op het vliegveld hebben aangesproken en John vergeleken hebben met een aap. Het model trok furieus naar Twitter en spuwde er haar frustraties uit, maar manlief laat het alvast niet aan haar hart komen.

John Legend vertelde in een interview met Variety dat hij niet gekwetst is door de uitspraak. De zanger werd vorige week donderdag op de luchthaven in New York vergeleken met een aap, nadat een paparazzo vrouwlief Chrissy Teigen had aangesproken. “Als mensen van apen afstammen, waarom is John Legend er dan nog?” had de fotograaf gezegd, maar John liet het alvast niet aan zijn hart komen.

“Iemand die zoiets zegt kwetst mij niet, want ik ben slimmer en sterker dan dat”, zei de zanger. “Ik kijk neer op mensen die zulke uitspraken doen. Maar het is een schande dat zulk gedrag nog bestaat.”

Racisten

John zegt ook dat zulke incidenten al vaker gebeurd zijn. Het ontmenselijken van zwarte mensen is volgens hem altijd een methode geweest die racisten gebruiken. “Dat is een deel van de Amerikaanse geschiedenis en van het heden, blijkbaar. We zagen het ook bij voormalig president Obama. Als mensen hem of zijn vrouw omlaag wilden halen, dan vergeleken ze hen met apen. We hebben dat vaker zien gebeuren.”

Lees ook: