Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Heftige confrontatie met alcoholverslaafde Johan (30): ‘Hij heeft niet lang meer als hij zo doorgaat’

Heftige confrontatie met alcoholverslaafde Johan (30): ‘Hij heeft niet lang meer als hij zo doorgaat’

Heftige confrontatie met alcoholverslaafde Johan (30): ‘Hij heeft niet lang meer als hij zo doorgaat’

In het programma Verslaafd! kwam het tot een heftige confrontatie met de alcoholverslaafde Johan (30). Vrienden en familie maken zich grote zorgen om de zwaarverslaafde Johan en zien de interventie als hun laatste hoop.

Zware alcoholverslaving

De vrienden en familie van Johan vinden het een lastige situatie. Johan was vroeger altijd al een einzelgänger, en is dat volgens zijn familie eigenlijk nog steeds. Het viel zijn familie daarom niet direct op dat Johan zo vaak naar de drank greep. Op zijn twintigste zat Johan al veel alleen in zijn kamer te gamen en bier te drinken. Maar dat de hoeveelheid alcohol die hij nam zo groot was, wist niemand.

Johan sluit veel mensen buiten, er worden maar weinig mensen toegelaten in zijn leven. Behalve zijn goede vriend Kevin, hij is nog wel welkom in het huis van Johan. Kevin laat weten dat het drinken bij Johan steeds erger werd toen hij ouder begon te worden: “Overal stonden blikken bier. De hele kliko zat vol met bier.” Daarom schakelde Kevin het team van Verslaafd! in.

Interventie

De spanning is om te snijden zodra het tijd wordt voor de interventie. Johans naasten vinden dit hoognodig, aangezien ze bang zijn dat hij niet lang meer heeft als hij zo doorgaat.

Het is een heftige interventie. Johan wordt om acht uur ’s morgens geconfronteerd door het team, terwijl hij op dat moment nog in diepe slaap is . Op het moment dat Johan doorheeft wat er staat te gebeuren, smijt hij de deur dicht. Toch slaagt het team erin om binnen te komen, nadat Johan eerst nog probeerde te vluchten.

Johan besluit te luisteren naar de boodschap van zijn familie, de interventionist en zijn vriend Kevin. Johans zus leest hem een emotionele brief voor. Dan wordt aan Johan gevraagd of hij mee wil naar een verslavingskliniek. Waarop hij uiteindelijk antwoordt met: “Ja, doe maar.”

Lees ook
Buiten roken is niet onschuldig: derdehandsrook is ook schadelijk voor kinderen

Afkickkliniek

De behandeling voor Johan gaat niet zonder slag of stoot. Hij heeft al snel een terugval in zijn oude gedrag. Gelukkig maakt Johan na een paar weken toch het besluit om te gaan afkicken. “Ik moet dit doen, anders gaat het niet goedkomen, denk ik”, vertelt Johan tegen de interventionist. Toch is het niet makkelijk voor Johan om af te kicken van zijn grote verslaving. “Ik heb altijd alcohol in mijn lichaam”, laat Johan weten.

De tweede opname heeft een positiever vooruitzicht. Johan realiseert zich dat het niet gaat lukken om alleen af te kicken en dat zijn verslaving een ziekte is. Johan raakt geëmotioneerd en zegt: “Soms doet dat best wel pijn ja.”

Gelukkig is het in dit verhaal ‘eind goed, al goed’. Niet alleen de kijkers van Verslaafd! zien na drie maanden een ander mens verschijnen, ook zijn familie is dolblij met de zichtbaar gezondere Johan.

Verslaafd! is elke woensdag om 20:30 te zien bij RTL 4 en via Videoland.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: RTL