Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Johan Derksen spreekt zich uit in Vandaag Inside: ‘Kaag, wat ben je toch een smerige, arrogante trut’

Johan Derksen spreekt zich uit in Vandaag Inside: ‘Kaag, wat ben je toch een smerige, arrogante trut’

Johan Derksen spreekt zich uit in Vandaag Inside: ‘Kaag, wat ben je toch een smerige, arrogante trut’

Maar liefst anderhalf miljoen mensen kropen gisteravond voor de buis om te kijken naar het teruggekeerde programma Vandaag Inside. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen kropen weer achter de talkshowtafel. Aan de kijkcijfers is af te lezen dat veel Nederlanders benieuwd waren wat vooral Johan te zeggen had. En dat heeft de voetbalanalist duidelijk gemaakt. 

“Ik voel een beetje dat Nederland opgewonden is. Ik heb dat niet zo. Ik heb wel een paar uitgesproken meninkjes, als je daar in geïnteresseerd bent,” zijn Johans woorden vlak voor de uitzending. Genee maakt daarop de grap of hij misschien nog een leuke anekdote wil vertellen. “Ik heb er nog wel een van een jaar of vijftig geleden,” grapt Johan terug.

Vertrek

De uitzending begint met Johans mening over de talkshow-oorlog die na zijn anekdote ontstond. Zo hebben Op1 en Jinek zich flink uitgesproken tegen Derksen. Daarbij haakt Johan meteen in op de reden van zijn aankondiging van vertrek. “Ik ben niet gestopt omdat hysterische dames over mij heen vielen of talkshow-hosts zich als hypocriete mensen gingen gedragen.” Derksen geeft nogmaals aan dat hij stopte, omdat hij het gevoel had dat Talpa hem en de andere VI-mannen niet steunde.

“Ik was er even goed zat van. En dan krijg je het probleem: al die mensen aan die talkshowtafels gaan heel braaf en politiek correct eisen dat ik mijn excuses moet aanbieden. Ik moet sorry zeggen of het spijt me, maar zij hoeven mij de woorden niet aan te geven. Ik red me heel goed,” vertelt Johan.

Voor alle mensen die vinden dat hij het boetekleed aan had moeten trekken heeft Johan maar één gebaar. Waarbij hij zijn middelvinger opsteekt.

Slachtoffers

Johan vervolgt dat het nooit zijn bedoeling is geweest om slachtoffers van seksueel geweld te pijnigen. Zo vertelt hij dat het zijn vrouw was die hem erop attendeerde dat zijn woorden door slachtoffers als kwetsend kunnen worden ervaren. Waarom hij het wel vertelde?

“Ik heb het verteld om al die brave Nederlanders, die nooit iets op hun kerfstok hebben, duidelijk te maken dat dat natuurlijk onzin is.” Johan laat weten dat iedereen van zijn leeftijd wel eens een misstap is begaan en dat dat niet vreemd is.

Arrogante trut

Er wordt nog wat door gediscussieerd en dan komt een andere belangrijke reden van Johans terugkeer ter sprake. Er was één vrouw in het bijzonder die er volgens Johan voor zorgde dat hij zijn plaatsje achter de VI-tafel maar wat graag terugnam. “Dat was die vreselijk arrogante mevrouw Kaag. Die ons nog nooit gezien heeft.”

Kaag sprak zich eerder uit over de situatie en Johans vertrek en liet toen weten dat het goed was dat Johan stopte. Ook benoemde Kaag toen dat het in zo’n programma niet gek was dat dit gebeurde. “Ik heb vernomen dat dat programmaatje ontstaan is uit een voetbalprogramma. Dan begrijp je wel hoe zoiets kan.” Dat viel bij Johan helemaal niet in goede aarde: “Wat ben je toch een smerige arrogante trut.”

Lees ook
Openbaar Ministerie start onderzoek naar Johan Derksen: ‘Er is sprake van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag’

Geen zorgen bij Derksen

Johan lijkt zich in ieder geval niet druk te maken om de verdere gevolgen van zijn biecht. Hij vertelt dat hij vrijwillig in gesprek is gegaan met de zedenpolitie en staatssecretaris Gunay Uslu. “Ik was niet verplicht om te komen, maar ik ben wel gegaan, want ik ga niks uit de weg.” Ook vertelt hij dat zijn ontmoeting met de rechercheur hem zelfs een compliment opleverde. “Ze vertelde dat haar man erg blij was dat het programma zou terugkeren.”

Volgens de rechercheur is de zaak verjaard, zo stelt Derksen. Ondanks dat heeft Derksen toch zijn verhaal gedaan bij de officier, waarop een proces verbaal is gemaakt. “Nu gaat hij beslissen wat hij ermee gaat doen.” Zorgen heeft Derksen er in ieder geval niet om. “Je begrijpt dat ik geen oog dichtdoe,” reageert hij cynisch.

Nadat de zaak uitgebreid is besproken gaat het drietal verder waar ze gebleven waren. Zo laten ze nog even hun oordeel uit over het Songfestival en praten ze natuurlijk nog door over voetbal.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl, Metronieuws | Beeld: Brunopress