Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jim Bakkum deelt waanzinnig mooi nieuws: ‘We did it, allemaal dankzij jullie’

Jim Bakkum deelt waanzinnig mooi nieuws: ‘We did it, allemaal dankzij jullie’

Jim Bakkum deelt waanzinnig mooi nieuws: ‘We did it, allemaal dankzij jullie’

Jim Bakkum strijd zo’n beetje al het hele jaar voor Jayme, de zieke baby van wie begin dit jaar bekend werd dat alleen het duurste medicijn ter wereld – van € 1,9 miljoen – zijn leven kon redden. Wonder boven wonder, na steun uit heel het land, werd het bizarre bedrag bij elkaar gesprokkeld. Maar ondertussen begon de tijd voor Jayme steeds meer te dringen en dat het geld opgehaald was, betekende nog niet direct dat hij behandeld kon worden. Gelukkig heeft Jim nu prachtig nieuws.

Uitzichtloze situatie

Jayme, die op 24 mei zijn eerste verjaardag vierde, lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1, een ernstige spierziekte die zich bij de geboorte of vlak daarna openbaart. De ziekte leidt tot een toenemende mate van spierverlamming die zelfs zo snel kan gaan dat de meeste kindjes – in Nederland zo’n twintig per jaar – al voor hun tweede levensjaar komen te overlijden. In Jayme’s geval kwamen zijn ouders er pas achter toen hij zeven maanden oud was, zijn levensverwachting was slechts anderhalf jaar.

Behandeling in Boedapest

Omdat de Benelux Jayme niet wilde helpen, zocht de familie van het net één geworden jongetje hun heil in het buitenland. Amerika bleek naast onbetaalbaar een te grote en risicovolle oversteek, maar gelukkig bleek op 2 juli een alternatief dichterbij huis gevonden. Hij kon behandeld worden in Boedapest, waar nog drie ton extra voor nodig was. De deadline werd gehaald en op 20 juli vertrok Jayme met speciaal vervoer richting Hongarije.

Jim’s strijd voor Jayme

Met volgens de voorspellingen inmiddels nog slechts zo’n vier maanden te leven, is er nu fantastisch nieuws: Jayme is eíndelijk behandeld. Op Instagram schrijft Jim, die samen met Glennis Grace zelfs een lied uitbracht om Jayme te helpen: “‘Ik stop pas met strijden totdat Jayme is behandeld’ – heb ik iedere keer gezegd. Ik wilde dit jongetje (en zijn mede SMA-patiëntjes) helpen. […] Langzaamaan kreeg Nederland de situatie van Jayme door en binnen een mum van tijd sprong de teller met tonnen per dag omhoog. Wow! Allerlei tegenslagen volgden voor de familie, maar vandaag was dan eindelijk de dag. JAYME IS BEHANDELD!”

‘We did it!’

De dolgelukkige zanger vertelt dat de dreumes in Hongarije het onbetaalbare Zolgensma toegediend heeft gekregen. “En dat allemaal dankzij jullie. Jullie lieve Nederlanders die voor deze mensen hebben klaargestaan, met alle lieve acties en donaties. We did it!”, besluit hij trots en dankbaar.

Lees ook
Baby Jayme onderweg naar Hongarije: ‘Het onmogelijke is mogelijk gemaakt’

Lang herstel

De behandeling van Jayme is op zich enorm goed nieuws, maar Jayme heeft nog wel een herstelperiode van drie maanden voor de boeg. Daarna gaat het hopelijk een stuk beter met het kleine ventje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‘Ik stop pas met strijden totdat Jayme is behandeld’ – heb ik iedere keer gezegd. Ik wilde dit jongetje (en zijn mede SMA patiëntjes) helpen. Een medicijn van 2 miljoen, dat niet vergoed wordt en ook nog eens niet aan kindjes van 6 maanden en ouder toegediend kan worden in Nederland; daar kon ik niet bij. Ik heb in de quarantaine periode dagenlang mijn contacten benaderd in de Nederlandse media. Want met dit exorbitante bedrag was er nationale aandacht nodig. Er kwam zoveel positieve respons vanuit de media, waarvoor ik ze eeuwig dankbaar ben. Langzaamaan kreeg Nederland de situatie van Jayme door en binnen een mum van tijd sprong de teller met tonnen per dag omhoog. Wow! Allerlei tegenslagen volgden voor de familie. Maar vandaag was dan eindelijk de dag. JAYME IS BEHANDELD! Hij heeft in Hongarije Zolgensma toegediend gekregen. En dat allemaal dankzij jullie. Jullie lieve Nederlanders die voor deze mensen hebben klaargestaan met alle lieve acties en donaties. We did it! ??❤️ @TeamJayme2020

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum) op

Bron: Superguide | Beeld: Bart Honingh voor Flair