Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jim Bakkum en Glennis Grace brengen duet uit voor zieke baby Jayme: dit kippenvelnummer kán zijn leven redden

Jim Bakkum en Glennis Grace brengen duet uit voor zieke baby Jayme: dit kippenvelnummer kán zijn leven redden

Jim Bakkum en Glennis Grace brengen duet uit voor zieke baby Jayme: dit kippenvelnummer kán zijn leven redden

Jim Bakkum (32) en Glennis Grace (41) hebben de handen ineen geslagen om geld in te zamelen voor de ernstig zieke baby Jayme. Afgelopen week lieten de artiesten al weten samen de studio in te duiken en het resultaat – waarmee hopelijk meer donaties binnen worden gehaald voor Team Jayme – is nu hier.

Jayme

Jayme, die op 24 mei zijn eerste verjaardag viert, lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1, een ernstige spierziekte die zich bij de geboorte of vlak daarna openbaart. De ziekte leidt tot een toenemende mate van spierverlamming die zelfs zo snel kan gaan dat de meeste kindjes – in Nederland zo’n twintig per jaar – al voor hun tweede levensjaar komen te overlijden. De levensverwachting van Jayme is slechts anderhalf jaar.

Eén medicijn

Het leven van het ernstig zieke jochie kan gered worden met één medicijn. Het geneesmiddel kost echter  een duizelingwekkende 1,9 miljoen euro en wordt niet vergoed door de verzekering. Om de actie extra onder de aandacht te brengen en donaties (draag een steentje bij) binnen te halen voor Team Jayme, zet tout bekend Nederland zich met man en macht in.

Liedje voor Jayme

Zo zijn Jim en Glennis de studio ingedoken om een liedje op te nemen, geschreven door Bettina Holwerda. Het resultaat van de samenwerking deelt Bakkum nu op Instagram. “Soms zegt muziek meer dan wat dan ook”, begint Jim bij de onthulling van het nummer Ik kijk naar jou. “We hebben met een geweldige groep mensen met zoveel hart aan dit speciaal voor Jayme geschreven nummer gewerkt. Trots op mijn vrouw die uit een moedersoogpunt zo prachtig heeft weten te verwoorden wat één blik naar je kind met je als ouder kan doen.”

Lees ook
BN’ers massaal in actie voor baby Jayme: de tijd dringt, maar nog veel te weinig donaties

Interview in Flair

Ondanks alle mooie acties die gevoerd worden, zijn er nog veel te weinig donaties binnen (doneren doe je hier) voor het jochie. De teller staat – op het moment van schrijven – op 563.000 euro. Daarom zet ook Flair zich in voor Team Jayme door jaarabonnementen te doneren voor de veiling die zijn familie heeft opgezet. We spraken uitgebreid met de moeder van Jayme over de verdrietige en slopende situatie waarin haar gezin momenteel verkeert. Je leest het aangrijpende interview in editie 20 van Flair, die vanaf 13 mei in de winkels ligt. Gun jij Jayme ook een lang en gelukkig leven? Doneer vandaag nog wat je kunt missen, alle beetjes helpen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Team Jayme (Facebook), Instagram