Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jeroen Rietbergen, man van Linda de Mol, stapt op na ongepast gedrag: ‘Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden’

Jeroen Rietbergen, man van Linda de Mol, stapt op na ongepast gedrag: ‘Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden’

Jeroen Rietbergen, man van Linda de Mol, stapt op na ongepast gedrag: ‘Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden’

Jeroen Rietbergen, de bandleider bij The Voice of Holland, stapt volgens BNNVARA per direct op vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma. De muzikant erkent de beschuldigingen, meldt het programma BOOS die de zaak onderzocht.

Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma The Voice of Holland.

Verklaring Jeroen Rietbergen

BOOS heeft zaterdag een bekentenis en spijtbetuiging van Rietbergen, die tevens de partner van Linda de Mol is, ontvangen. “Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen.”

Jeroen Rietbergen heeft in een verklaring erkent dat hij relaties van ‘seksuele aard’ heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland. Ook heeft hij seksueel getinte berichten uitgewisseld, zo staat in de verklaring. Rietbergen bevestigt daarin ook dat hij per direct stopt met zijn medewerking aan alle The Voice-programma’s en dat hij spijt heeft.

Uit de verklaring van Rietbergen valt op te maken dat de programmamakers en zijn partner Linda de Mol al op de hoogte waren. Hij zegt dat hij er “al een aantal jaren” zeer bewust van is dat hij in de fout is gegaan. “Vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag. Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin.” Zijn gezin is nu weer bij elkaar. Jeroen laat weten dat hij veel liefde heeft voor Linda. “Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen.”

Rietbergen zegt ook dat er destijds voor zijn gevoel nooit sprake was van “een machtspositie”. “Ik ben in mijn positie ook niet in staat iemand te bevoorrechten in het programma, ik ga uitsluitend over de muziek. De contacten heb ik toen als wederkerig en gelijkwaardig gezien. Inmiddels ben ik mij er zeer bewust van geworden dat mijn eigen perceptie helemaal niet relevant is, maar veel meer de perceptie van betreffende vrouwen. En dat deze vrouwen dit misschien heel anders beleefd hebben. Door dit inzicht ben ik gaan beseffen dat mijn gedrag volledig verkeerd is geweest.” De manager van Linda de Mol laat desgevraagd weten dat de presentatrice op dit moment niet wil reageren.

Lees ook
The voice of Holland tijdelijk van de buis vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

BOOS

De redactie van BOOS is al sinds het voorjaar bezig met het onderzoek naar ongepast gedrag binnen The Voice en soortgelijke andere programma’s. Presentator Tim Hofman vroeg deelnemers, die iets hebben meegemaakt bij talentenjachten die niet door de beugel kunnen, om zich te melden. “Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice”, aldus BOOS.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress