Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prachtig plaatje: dít is de grote liefde van songfestivalheld Jeangu Macrooy

Prachtig plaatje: dít is de grote liefde van songfestivalheld Jeangu Macrooy

Prachtig plaatje: dít is de grote liefde van songfestivalheld Jeangu Macrooy

De spanning stijgt voor Jeangu Macrooy, de man met zwoele stem die na ongelooflijk lang wachten het gigantische podium van het Songfestival zaterdag eíndelijk mag betreden. Wie houdt hem rustig en steunt hem door dik en dun tijdens dit bijzondere avontuur, maar laat zijn hart in het dagelijks leven ook sneller kloppen?

Vriend Jeangu Macrooy

Dat is Sebas van der Sangen, hoofdredacteur bij de Gemeente Amsterdam. Jeangu en zijn vriend, een hoogblonde krullenbol met een al net zo’n vrolijk gezicht als de zanger, zijn al vier jaar gelukkig samen. De twee hebben sinds 2016 een relatie en wonen samen in Amsterdam.

Datingapp

Jeangu en Sebas leerden elkaar kennen via een datingapp. Bij de eerste date waren er al vlinders. “Zo gezellig, voor we het wisten waren we uren verder. We hebben daarna een stukje gewandeld, nog een drankje gedronken en gelijk een afspraak gemaakt voor een volgende date”, vertelde Jeangu eerder in LINDA. Ze kregen al snel een relatie die – in tegenstelling tot die van veel anderen – in coronatijd alleen maar sterker is geworden. “We hadden die eerste maanden het gevoel dat we vakantie vierden: we ontbeten en lunchten ineens elke dag met zijn tweeën.”

Geaardheid

Jeangu, die deel uitmaakt van een tweeling, heeft tot zijn twintigste in Suriname gewoond en is in 2014 naar ons land gekomen. Toen hij voet op Nederlandse bodem zette kwam hij openlijk uit voor zijn geaardheid, iets wat voorheen nooit kon. ‘Toen ik uit het vliegtuig kwam, stapte ik uit de kast’, vertelde de soulbelofte onlangs in een interview met Het Parool.

Lees ook
Dubbel zien: dit is de tweelingbroer van songfestivalzanger Jeangu Macrooy

Warm welkom

Maandagavond verscheen Jeangu voor het eerst op het podium van Ahoy tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Hij werd voorgesteld als één van de acts die de halve finales overslaan en zaterdag regelrecht in de finale staan. Het publiek (dat vanwege de coronacrisis uit bijna alleen maar Nederlanders bestaat) trakteerde hem daar op een ongekend groot applaus, een lekkere binnenkomer die de zanger een flinke energieboost zal hebben gegeven. Hoe ver zal hij het schoppen met zijn Birth of a New Age?

De grote finale van het Eurovisie Songfestival zie je zaterdag 22 mei vanaf 21.00 uur op NPO 1. Aanstaande donderdag is vanaf 21.00 uur de tweede halve finale te zien op dezelfde zender.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

Bron: STORY | Beeld: ANP