Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jandino Asporaat over protest op De Dam: “Ik wil een vrije wereld achterlaten voor mijn kids”

Jandino Asporaat over protest op De Dam: “Ik wil een vrije wereld achterlaten voor mijn kids”

Jandino Asporaat over protest op De Dam: “Ik wil een vrije wereld achterlaten voor mijn kids”

Gisteren vond op De Dam in Amsterdam een grote demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen. Er werd onder meer geprotesteerd tegen de coronabewijzen voor horeca, musea en sportwedstrijden. Verschillende bekende Nederlanders, waaronder Jandino Asporaat, waren aanwezig bij de demonstratie. De cabaretier sprak zich erover uit via zijn Instagram.

Jandino over protest op De Dam

Jandino Asporaat deelt via zijn Instagram een foto en een filmpje van de demonstratie. Daarbij schrijft hij: “Wil je ergens snel komen? Loop dan alleen, maar wil je ver komen, loop dan samen.” Jandino roept op tot minder verdeeldheid: “Men is soms bang dat iemand anders een andere mening heeft. Je hoeft niet bang, noch boos te worden. Het is simpelweg een andere mening. Gun die ander de vrijheid om te zijn zoals God hem of haar geschapen heeft.”

Tekst gaat verder onder post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jandino (@jandinoasporaat)

‘Liefdevol blijven in je reactie’

Hij vervolgt: “Open je hart en durf die ander te zien als je broeder of zuster. Ik, als papa van 2 kids (en bijna 3) wil een wereld achter laten waarbij mijn kinderen van al hun vrijheden kunnen genieten.” Hij vraagt om mensen die een reactie achterlaten, liefdevol te blijven: “In plaats van hier onder mijn post elkaar voor van alles en nog wat uit te maken, omdat jij voor welke reden dan ook pijn hebt in je eigen hart, kan je zeggen: nee ik kies voor verlichting en wens iedereen liefde toe. Heb respect voor elkaar.”

Lees ook:
Sanne (28) werkt in de zorg maar wil zich niét laten inenten: ‘Ik kan wel wat hebben’

Steun van bekend Nederland

Zijn woorden voor minder verdeeldheid lijken te hebben geholpen. Hij krijgt onder zijn post veel steunbetuigingen. Zo reageert zangeres Shimra Rouse met twee hartjes en ook collega cabaretier Najib Amhali is het met de woorden van Jandino eens. Activist Willem Engel laat weten ’trots te zijn’ op Jandino en ook Patricia Paay reageert met hartjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress