Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jan Smit verkoos carrière boven zijn gezin: ‘Hoe heb ik het al die tijd zonder ze gedaan?’

Jan Smit verkoos carrière boven zijn gezin: ‘Hoe heb ik het al die tijd zonder ze gedaan?’

Jan Smit verkoos carrière boven zijn gezin: ‘Hoe heb ik het al die tijd zonder ze gedaan?’

Jan Smit was jarenlang een drukbezet man en zijn zangcarrière ging voor de wind. Maar sinds de zanger een burn-out kreeg, besloot hij om meer tijd met zijn gezin door te brengen. Hij vindt het lastig om te beseffen dat hij jarenlang voor zijn carrière koos in plaats van voor zijn gezin.

Carrière boven gezin

Jan Smit vertelt in een interview met 100%NL Magazine dat hij jarenlang aan zijn carrière werkte, maar daardoor minder tijd aan zijn gezin kon besteden. Achteraf heeft hij daar spijt van. De zanger belandde uiteindelijk meer dan een jaar geleden in een burn-out. Jan kwam daarom thuis te zitten, wat hem veel tijd en ruimte gaf om na te denken over zijn gezin en carrière. Jan was voor zijn burn-out maandenlang van huis, vanwege zijn band Klubbb3 die veel succes had in Duitsland. “Ik was 250 dagen per jaar in Duitsland. Je mist zo ontzettend veel van het gezinsleven”, zegt de zanger.

De andere bandleden Christoff de Bolle en Florian Silbereisen hebben zelf geen kinderen en hadden daardoor een heel ander leven dan Jan. “Destijds wilde ik niet de spelbreker zijn, maar dat hou je maar zo lang vol.” Toen Jan tijdens de coronapandemie meer thuis kwam te zitten, was er eindelijk tijd voor zijn gezin.  Jan heeft twee kinderen met zijn vrouw Liza, zoontje Senn (7) en dochter Emma (11), en ook nog stiefdochter Fem (13). Het afgelopen jaar heeft hij een betere band met zijn kinderen kunnen opbouwen en veel leuke dingen met ze ondernomen. “Dat kende ik niet, en het is eigenlijk best wel triest, om te moeten constateren dat je je kinderen opnieuw, of dan pas echt goed, leert kennen”, vertelt Jan openhartig.

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit)

Lees ook
Jan Smit deelt blote foto en krijgt lovende reacties: ‘Zo zien we je nooit’

Schuldig

Jan Smit vindt het jammer dat hij altijd zijn carrière verkoos boven zijn eigen gezin, waardoor hij veel mooie momenten heeft gemist. “Dat je altijd maar je eigen idealen verkiest boven stabiliteit en het zien opgroeien van je kinderen, dat heeft me natuurlijk veel pijn gedaan.” Jan heeft nu zijn leven gebeterd en besloten om zijn carrière op een lager pitje te zetten. “Als ze ’s avonds tegen me aan komen liggen, denk ik: hoe heb ik het al die tijd zonder ze gedaan?”, vraagt hij zich schuldbewust af. Hij geniet daarom nu extra veel van de tijd met zijn kinderen en vrouw Liza.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress