Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Twitter diep onder de indruk van live-interview met ‘gebroken vader’ Jan Dulles in ‘Humberto’

Twitter diep onder de indruk van live-interview met ‘gebroken vader’ Jan Dulles in ‘Humberto’

Twitter diep onder de indruk van live-interview met ‘gebroken vader’ Jan Dulles in ‘Humberto’

Kijkers van de talkshow ‘Humberto’ zaten zondagavond massaal met een brok in hun keel voor de buis. Jan Dulles – die eerder afgelopen week al indruk maakte bij het ‘Concert van Hoop’, zijn eerste tv-optreden na het verlies van zijn dochtertje – deed voor het eerst sinds het onmenselijke verlies zijn verhaal. Niet alleen was er bewondering voor Jan’s kracht, openheid en eerlijkheid, ook presentator Humberto Tan kon rekenen op flink wat complimenten.

Dubbel verlies

Jan Dulles en zijn gezin belandden drie maanden geleden in een pikzwarte nachtmerrie. Dochtertje Donna overleed plotseling, ze was slechts drie maanden oud. Begin februari maakte de zanger bekend ook zijn vader te zijn verloren. Op sociale media sprak Jan al meermaals over het drama wat hen overkwam.

‘Ik stop alles liever weg’

Zondag deed Jan voor het eerst zijn verhaal op televisie, waar hij vertelde dat hij het erg moeilijk vindt om over het verlies van zijn kind te praten. “Het brengt me juist terug bij wat er gebeurd is, terwijl ik dat liever wegstop”, aldus de 3JS-zanger. Hij vertelt dat hij boodschappen al een tijd laat bezorgen, om op straat niet over het overlijden van Donna te hoeven te praten met hun meelevende omgeving.

Overlevingsmodus

Ook lijkt Jan zijn verdriet weg te stoppen, om sterk te blijven voor zijn gezin en in het bijzonder zijn liefde Caroline, bij wie de “diepe dalen nog veel dieper zijn”. “Als zij verdrietig is, dan ga ik in de overlevingsmodus. Ik probeer dan juist niet emotioneel te raken en niet te huilen. Dat lukt me heel goed. Zo goed zelfs, dat ik me daar zorgen over maakte”, vertelt Jan. Inmiddels gaat het stel om de drie weken naar een psychiater om alles te verwerken. Jan’s grootste steun nu is zijn tweejarige zoontje.

Doodsoorzaak

Over de doodsoorzaak vertelt Jan dat Donna na haar overlijden een scheurtje in haar middenrif bleek te hebben, die bij de geboorte niet ontdekt is. Naarmate zij groeide, groeide ook de scheur. “Haar maag is toen door de scheur heen naar boven gekropen.” Jan vertelt dat haar maag op de plek van haar linkerlong en hart zat, en dat die allebei een andere kan op waren geduwd en ook haar luchtpijp. “Dat moet in één nacht gebeurd zijn, want ze heeft nooit iets aangegeven. Ze was een ogenschijnlijk kerngezonde baby en ze lachte alleen maar.”

Foto’s

Terwijl op alle schermen in de studio foto’s van Donna te zien zijn, vertelt Jan zelf niet naar foto’s van zijn kleine meisje te kunnen kijken. Als Humberto aanbiedt ze weg te halen, bedankt hij. “Nee, laat iedereen maar zien hoe mooi ze was”, een zin die behoorlijk binnenkomt bij de kijkers, die vol bewondering naar het interview kijken.

Vreemde leegte

Dulles schreef wel een nummer over zijn dochter: Vreemde Leegte. Dat was volgens hem toeval, omdat hij totaal geen zin had om muziek te maken. “Ik moest muziek gaan uitzoeken voor de uitvaart”, licht hij toe. “Tears in Heaven van Eric Clapton over zijn overleden zoon vond ik altijd afgezaagd, maar snapte ik opeens. Zo Stil van BLØF is ook zo’n nummer. Dan kom je erachter hoe belangrijk muziek is en wat dat doet”, besefte Dulles toen. Een week na de begrafenis dook hij ondanks tegenzin met de 3JS de studio in voor een schrijfsessie en ontstond Vreemde Leegte, dat hij in de studio live ten gehore bracht.

‘Een nummer dat nooit geschreven had mogen worden’

Zanger Nielson berichtte Jan na het uitkomen van het nummer: “Wat een niet normaal mooi liedje dat nooit geschreven had moeten worden”. Ook is Vreemde Leegte een dag na de release al op een uitvaart gedraaid. “Dit is zo’n nummer”, zegt Jan over het muziekstuk, dat ongetwijfeld op vele uitvaarten gedraaid zal gaan worden.

Lees ook
Kijkers ‘Concert van Hoop’ geraakt door eerste optreden Jan Dulles na verlies dochtertje en vader

Niets dan lof

Niet alleen maakt het publiek een diepe virtuele buiging voor Jan, maar ook voor Humberto, die laat zien dat hij een interviewer van formaat is. “Het bewijs dat hij nooit weggestuurd had mogen worden bij RTL Late Night“, schrijft iemand. Ook leggen meerdere Twitteraars subtiel de link met het veelbesproken Linda de Mol-interview met Marco Borsato een dag eerder. “Ik hoop dat Marco naar dit interview kijkt en zich doodschaamt voor zijn krokodillentranen van gisteren”, schrijft iemand. Een ander noemt het gesprek met Jan “HET interview van het weekend.” Een greep uit de reacties en enkele fragmenten uit Humberto zie je hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Vreemde Leegte live in de studio:

Bron: NU.nl | Beeld: Still