Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jan Dulles open over groot verlies en doodsoorzaak dochtertje: ‘Ze is in mijn armen overleden’

Jan Dulles open over groot verlies en doodsoorzaak dochtertje: ‘Ze is in mijn armen overleden’

Jan Dulles open over groot verlies en doodsoorzaak dochtertje: ‘Ze is in mijn armen overleden’

Op 19 december sloeg het noodloot toe bij Jan Dulles en zijn vrouw Caroline Mol. Hun drie maanden oude dochtertje Donna overleed die ochtend plotseling. Nu – een maand later – vertelt Jan openhartig over de vreselijke gebeurtenis die hun leven voorgoed heeft veranderd.

Antwoorden

In de Telegraaf vertelt hij: “Mensen zullen zich afvragen waarom ik dit doe. Ik heb wel het idee dat veel fans, maar ook andere mensen zich afvragen: ‘Hoe zou het nu met hen gaan?’ We hebben zoveel warme berichten uit het hele land mogen ontvangen. Hopelijk kunnen we met ons verhaal ook mensen helpen die in eenzelfde situatie zitten,”, aldus de zanger.

Leeg gevoel

Inmiddels is er een maand voorbij sinds het overlijden van dochter Donna, die afgelopen september ter wereld kwam. Ook al proberen ze het dagelijks leven weer op te pakken, het blijft een vreemd gevoel. “Hoe moet je het noemen?”, zegt Jan. “Het is net of alles stil staat na die dag dat het gebeurd is, maar de wereld draait weer verder, alleen voor ons niet. Het is een leeg, heel leeg gevoel.”

Doodsoorzaak

Jan vertelt over de zwarte dag waarop het mis ging. “Achteraf zijn we erachter gekomen, dat Donna een scheurtje in haar middenrif heeft gehad. Dat hebben wij nooit geweten en ook niet kunnen ontdekken dat ze daar pijn of last van had”, vertelt Jan. Hij laat weten dat de kleine meid nooit wat mankeerde en altijd alleen maar lachte. “Blijkbaar is dat echt van het één op het andere moment misgegaan. Op die vrijdagavond voor haar overlijden, was ze een beetje slap. Dan nog had je kunnen denken, ‘Misschien is ze niet lekker’. Er was geen reden tot paniek, dus ook niet om de huisarts te bellen.”

‘Overleden in mijn armen’

Hij vertelt verder: “Die ochtend erna was het nog steeds hetzelfde. We zeiden wel tegen elkaar: ‘Wat moeten we doen? Lekker laten liggen, ze trekt wel weer bij.” De 3JS-zanger heeft zijn dochter die ochtend zelfs nog in bad gedaan. Maar daarna ging het mis. “Toen ik haar daarna op de bank neerlegde, werd ze een beetje wit. Dat was voor ons een reden om de dokter te bellen. Ik heb hem mijn verhaal verteld en op het moment dat ik ophang, zag ik dat het helemaal mis ging met Donna. Ze was totaal niet meer zichzelf. Ik pakte haar vast en hield haar vast. Op dat moment is ze overleden in mijn armen. Dit is een trauma dat nooit meer weggaat. Vreselijk, echt vreselijk”, aldus Dulles.

Lees ook
Jan Dulles in eerste interview na overlijden pasgeboren dochtertje: ‘Er zit een heel grote bak verdriet’

Vrolijk meisje

De vrolijkheid van het meisje houdt Jan op de been. “Ze was twee of drie dagen oud, toen ik Donna voor het eerst zag lachen. Dat is uitzonderlijk, dat komt normaal gesproken pas veel later bij een baby. Zij had dat gelijk al. Dat was de enige communicatie die ik eigenlijk met haar had. Een moeder is veel closer met een baby. Maar als ik een paar uur weg was geweest en weer terugkwam, dan werd ik begroet met die lach. En die lach bezorgde mij lamme benen. Daar werd ik gewoon verlegen van, alsof ik verzuurd werd. Die lach zal ik nooit meer vergeten…”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan Dulles (@dullesofficial)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan Dulles (@dullesofficial)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan Dulles (@dullesofficial)

Bron: STORY | Beeld: ANP