Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > James Franco verbreekt stilte na beschuldigingen seksueel misbruik: ‘Geen oog voor andermans gevoel’

James Franco verbreekt stilte na beschuldigingen seksueel misbruik: ‘Geen oog voor andermans gevoel’

James Franco verbreekt stilte na beschuldigingen seksueel misbruik: ‘Geen oog voor andermans gevoel’

Acteur James Franco verbreekt na vier jaar de stilte rondom de beschuldigingen van seksueel misbruik. De 43-jarige acteur werd door vijf vrouwen beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag. In een gesprek met The Jess Cagle Podcast reageert Franco voor het eerst en bekende hij onder meer seksverslaafd te zijn geweest.

James Franco beschuldigingen seksueel misbruik

Waar Franco in 2018 nog ontkende iets verkeerds gedaan te hebben, gaf hij nu toe dat dat niet oké was. “Ik dacht dat het beter was om stil te blijven, want het leek me niet handig om er verder op in te gaan. Er waren mensen boos op me en daar moest ik naar luisteren. Mensen hebben vaak de neiging om daar meteen iets aan te willen doen, maar je moet verder kijken dan dat en eraan werken. En dat heb ik gedaan, ik heb in een kliniek gezeten om af te kicken van verschillende verslavingen.”

Seksverslaving

De acteur kampte met een seksverslaving, nadat hij op jonge leeftijd al afkickte van alcohol. “Het is een sterke drug. Ik heb het 20 jaar gehad en omdat ik niet meer dronk en ook naar meetings van de Anonieme Alcoholisten ging, dacht ik in mijn hoofd dat ik een spiritueel leven leidde. Maar bij iedereen met wie ik iets heb gehad ben ik vreemdgegaan, ik kon gewoon niet trouw blijven, omdat ik verblind was door de dynamiek van macht en geen oog had voor andermans gevoel.”

Seks met studentes

In 2014 opende Franco zijn acteerschool Playhouse West Studio 4, waar de acteur zich misdragen zou hebben ten opzichte van een aantal studentes. “Ik heb inderdaad seks gehad met een paar studentes en dat was verkeerd. Maar dat was absoluut niet de reden waarom ik de school had opgezet en bovendien had ik niks te maken met het selectieproces. En ook al was er sprake van wederzijdse instemming dan had ik nog geen seks met een student mogen hebben.”

Franco sloot de school in 2017, waarna een jaar later meerdere studentes zich uitspraken over het seksueel ontoelaatbare gedrag van de acteur. Twee van hen dienden een aanklacht tegen hem in, die de acteur afgelopen juni tegen een flinke schadevergoeding schikte. Daarna trokken de dames hun aanklacht in.

Lees ook
Marco Borsato doet aangifte tegen vrouw die hem aanklaagde voor ‘onzedelijke betastingen’

Seksueel misbruik Marco Borsato

Helaas krijgen we de laatste tijd steeds meer te horen over bekende acteurs en zangers die door meerdere vrouwen worden beschuldigd van seksueel misbruik. Zo is niet alleen James Franco al een tijd in het nieuws, ook Sex And The City-acteur Chris Noth (Mr. Big) is nu al door vijf vrouwen beschuldigd. Meer bekend onder de Nederlanders, is zanger Marco Borsato, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik bij minderjarige meisjes. Vanuit beide partijen (Marco en slachtoffers) zijn nu aangiftes gedaan en zijn de onderzoeken over grensoverschrijdend gedrag nog in volle gang.

In Flair’s speciale tijdlijn-artikel lees je alle updates over de affaires en beschuldigingen rondom Marco Borsato.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, RTL Nieuws | Beeld: Brunopress