Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Saskia Noort over Jaimie Vaes: ‘Zo wordt huiselijk geweld elke keer weer afgedaan als een incidentje’

Saskia Noort over Jaimie Vaes: ‘Zo wordt huiselijk geweld elke keer weer afgedaan als een incidentje’

Saskia Noort over Jaimie Vaes: ‘Zo wordt huiselijk geweld elke keer weer afgedaan als een incidentje’

Schrijfster Saskia Noort vindt dat Jaimie Vaes haar partner Lil Kleine zou moeten verlaten. Door bij hem te blijven na een aantal incidenten geeft zij het verkeerde voorbeeld dat het goed is om een partner met losse handjes niet te verlaten. Dat stelt zij in een column op de website van AD

Mishandeling op Ibiza

Lil Kleine werd vorige weekend aangehouden op Ibiza vanwege een incident met zijn verloofde. Zij zou hierbij gewond zijn geraakt. Het Openbaar Ministerie op Ibiza seponeerde de zaak na twee dagen. Zowel het management van Lil Kleine als zijn platenlabel Top Notch hulden zich in stilzwijgen over wat er is gebeurd.

Opvallende gebeurtenissen

Lil Kleine zat op Ibiza twee nachten in de cel voor de mishandeling van zijn verloofde Jaimie. Zij werd gewond gespot in de lobby van hun hotel en deed aangifte, hij moest zich verantwoorden voor de rechter. Zij vloog al terug naar Nederland, hij chillde in z’n eentje door op het strand. Alle foto’s van en met elkaar werden verwijderd van hun instagramaccounts. Niets wijst erop dat alles koek en ei is tussen de twee en het heeft er alle schijn van dat er iets schokkends heeft plaatsgevonden tussen Jaimie en Kleine dat weekend.

Ontkenningsfase

Toch weersprak het koppel alles in een opmerkelijk statement dat ze na enkele dagen gezamenlijk naar buiten brachten. Ze lieten weten dat er “niets waar was van de geruchten” en meldden dat hun “hoogte- en dieptepunten kende”. Top Notch meldde na vijf dagen dat “de verantwoordelijkheid van het label ligt bij de artiesten en hun families, zeker waar het privésituaties betreft”. De vraag wat er exact is gebeurd in de hotelkamer op Ibiza, heeft nog geen van de partijen beantwoord.

‘Ware passie, echte mannelijkheid’

Het ergert Saskia Noort dat alle betrokken partijen hiermee het voorbeeld geven dat het normaal zou zijn om een partner fysiek te belagen. “Wanneer vrouwen met zoveel volgers en macht al teruggaan of blijven bij hun gewelddadige partner, wat vertelt dit dan over al die andere, minder gefortuneerden?”, vraagt de auteur zich af. “Dat het bij echte grote liefde hoort. Ware passie. Echte mannelijkheid. En zij, de ontvangers van de agressie, zijn groot in hun vergevingsgezindheid. Pure vrouwen, hun hart gevuld met liefde.”

Schuld bij het slachtoffer

Op deze manier wordt huiselijk geweld elke keer weer afgedaan als een incidentje, vindt Noort. “Al snel is de schuld gelegd bij het slachtoffer. Zij is hysterisch. Zelf ook ‘geen katje om zonder handschoenen op te pakken’. Ze sloeg zelf ook. Ze houdt wel van een beetje brute seks. Ze zat te flirten, wordt nu ook over Vaes gezegd. Maakt dat iets uit? Mag je dan iemand verrot slaan?”

Lees ook
Lil’  Kleine en Jaimie Vaes geven opmerkelijk gezamenlijk statement: ‘Niets waar van de geruchten’

‘Maak einde aan geweldsspiraal’

Noort raadt Vaes aan “op te staan en een eind te maken aan deze geweldsspiraal. Dan redt ze niet alleen zichzelf en haar eigen kind, maar vertelt ze al onze dochters dat geweld niets te maken heeft met liefde”. Eerder spraken ook andere BN’ers zich uit over Jaimie en Kleine. Onder anderen Olcay Gulsen en Patty Brard delen de mening van Saskia.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Saskia Noort (@saskianoort)

Bron: ANP | Beeld: ANP