Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Presentatrice Maaike Timmerman: ‘Als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit tevreden’

Presentatrice Maaike Timmerman: ‘Als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit tevreden’

Presentatrice Maaike Timmerman: ‘Als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit tevreden’

Als presentatrice van Goedemorgen Nederland moet Maaike Timmerman (34) om half vier ’s nachts opstaan. Met twee jonge kinderen is dat het enige wat ze niet fijn vindt aan haar werk. “Live televisie maken, is een van de leukste dingen om te doen.” 

Ze had al vakantie, maar toen ze werd gebeld of ze last minute kon invallen bij Op1 heeft ze die toch maar onderbroken.

“Ik was in Rotterdam in de dierentuin met mijn zoontje Tom, mijn dochter Roos was bij de opvang, toen ik dat telefoontje kreeg. Ik zei meteen ‘ja’, want ik vind het een mooi programma en ik wil graag laten zien wat ik kan.”

Bij haar thuis loopt het allemaal een beetje door elkaar. Haar man, journalist en ondernemer Marten Blankesteijn, was die dag ook al uit de vakantiemodus gestapt en naar zijn kantoor gegaan voor een spoedgeval op zijn werk.

“We zullen nooit tegen elkaar zeggen: ‘zou je dat nou wel doen?’ Marten vindt zijn werk ook leuk. Hij heeft destijds Blendle opgericht en was als start-upper alleen maar aan het werk. We gingen niet eens op vakantie. Ik heb weleens gekscherend geroepen dat Blendle mijn grootste concurrent is. Maar ik snapte het ook. Dus nee, ik heb toen niet gevraagd of het wat minder kon. We hebben er gewoon voor gezorgd dat het werkbaar is, én veel werken én tijd hebben om samen te zijn. Zoals we het nu ook werkbaar maken met twee kleine kinderen en ieder een drukke baan.

Toen ik werd gebeld voor Op1 heb ik met Tom gewoon de highlights gedaan: giraffen, ijsbeer, tijgers, olifant, neushoorn en ben toen met de trein naar Amsterdam gegaan. Dat vond hij geweldig, want hij is dol op treinen. Ik heb hem naar het kantoor van Marten gebracht en ben doorgegaan naar de studio.”

Kun je het dan helemaal loslaten, of denk je toch: had ik niet in de dierentuin moeten blijven?

“Ik ben gebleven hè, het is niet zo dat ik alles meteen liet vallen. Nee, ik heb geen last van een schuldgevoel. Tom had een topdag. En ziet zo ook wat het betekent om ouders te hebben die onregelmatig werk hebben. Ik ben blij een werkende moeder te zijn, want ik ben daardoor ook een leukere moeder.

Ik geloof niet dat ik heel gelukkig word van alleen maar thuis bij de kinderen zijn. Daarvoor vind ik mijn werk veel te leuk. Live televisie maken is een van de leukste dingen om te doen.”

Lees ook
Zangeres en musicalster Esmée Dekker vond liefde in coronatijd: ‘Ik was eigenlijk even klaar met mannen’

Ben je kritisch op jezelf, kijk je bijvoorbeeld elke aflevering terug?

“Ik ben enorm kritisch en kijk alles terug. Of eigenlijk luister ik het terug, want naar mezelf kijken, vind ik vreselijk. Ik vind dat belangrijk om te doen. Waar had ik door moeten vragen, waar had ik eerder moeten ingrijpen, maar ook zoiets als een nieuw stopwoord dat ik elke twee weken ontwikkel; het zijn dingen waarvan ik me bewust wil zijn, want alleen dan kan ik mezelf verbeteren. Ik ben niet snel tevreden, ik zie altijd dingen die beter kunnen.”

Lees het volledige interview met Maaike Timmerman in Flair 33-2021 , deze ligt vanaf 18 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maaike Timmerman (@uwemaaikheid)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maaike Timmerman (@uwemaaikheid)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maaike Timmerman (@uwemaaikheid)

Tekst Saskia Smith | Fotografie Bart Honingh