Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Flair ondervraagt de cast van ‘Singel 39’: waarom jij deze romcom níet mag missen

Flair ondervraagt de cast van ‘Singel 39’: waarom jij deze romcom níet mag missen

Flair ondervraagt de cast van ‘Singel 39’: waarom jij deze romcom níet mag missen

We lieten je het al eerder weten: ‘Singel 39’ belooft dé romcom van het voorjaar te worden. De makers van ‘SOOF’ zijn namelijk terug met deze ontroerende film over liefde en vriendschappen waar Lies ‘Soof herself’ Visschedijk én Waldermar Torenstra de hoofdrol in spelen. Wij vroegen de cast waarom wij deze film absoluut niet mogen missen.

Dik voor elkaar, of…?

Singel 39 draait om Mo (39), kort voor Monique – vertolkt door Lies Visschedijk). Ze heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag.

Hoe hebben jullie de film zelf bekeken?

“Fijn, een beetje heimwee”, zegt Lies. “Ik kijk normaal niet zo heel graag dingen terug, dan denk ik: ‘Oh ja, die take. Oh god, wat zie ik er afschuwelijk uit’. Dat denk je dan. Maar nu was het eigenlijk heel fijn. Het was ook alweer een tijdje geleden en dan krijg ik een beetje heimwee. Echt heel blij met het resultaat.” Ook Eva van Wijdeven, die in de film de zus van Mo speelt, is erg blij het het resultaat, zo zegt ze: “Ik ben onwijs blij met deze film. De film spreekt voor zich, maar het is een heerlijke feelgood-film met daarin het hedendaagse gezinsleven en dat wij als carrièrevrouwen ook kiezen om een gezin te stichten of niet. Ik denk dat dat een heel erg herkenbaar onderwerp van nu is. Het moet en het kan allemaal, maar we moeten een beetje creatief worden.” Gerard Cox, die ook van de partij is in Singel 39 en de vader van Mo en Sam speelt, was blij verrast: “Laat ik beginnen met dat mijn aandeel in de film maar heel gering is, maar ik vond het heel leuk om te spelen. Ik ben maar zo’n vijf á zes dagen aanwezig geweest om te filmen en er gebeuren dan dus heel veel dingen waar je niet bij bent. Maar toen ik van de week de film in zijn geheel zag, was ik aangenaam verast. Een hele prettige, realistische film over normale mensen die een beetje bijzondere dingen meemaken. Als je de film hebt gekeken, ben je vrolijk.”

Hoe is het voor jullie om in een film te spelen waar heel veel actuele thema’s aan bod komen?

“Ik vind het ontzettend leuk om iemand te spelen die verschilt van wie ik zelf ben”, zegt Waldemar. ”En ik vind het heel leuk om iemand te mogen spelen die niet standaard is in een romantische komedie. Ik verbaas me er altijd over dat mensen zich dan zo kunnen opwinden of het raar vinden dat ik als heteroseksuele man met een homoseksuele man kan zoenen. En of ik dat dan niet raar vind, dat ligt misschien aan mijn opvoeding, maar voor mij doet het er eigenlijk niet zo toe. En zou het ook eigenlijk geen punt moeten zijn. Max – mijn personage – vind het ook eigenlijk veel lastiger dat hij een kunstenaar is, en dat dat niet lukt en dat hij geen relatie kan houden en hoe alles moet. Ik denk dat het heel fijn is dat er in een romantische komedie twee zulke eigen personages aan de orde komen.” Gerard antwoordt: “De film is heel relevant. Kinderen willen homoseksueel zijn, alleen zijn, oud zijn, jong zijn. Dat zijn allemaal hele relevante thema’s die heel erg aan de orde komen.”

Gerard, hoe was het om in de film twee dochters te hebben?

“Ik geloof dat dit mijn eerste vaderrol is. Het zou eens tijd worden zou je denken, haha. Ik speelde een leuke man, hij was zelf hartchirurg geweest, dus hij was enorm trots op Monique dat zij net zo goed of misschien zelfs wel beter was dan hij. Het was erg leuk.”

Lies, jij speelt een hartchirurg. Hoe heb je je daar op voorbereid?

“Nou, dat was natuurlijk ook wel een beetje eng. Het is eigenlijk een beetje alsof je een pianist moet spelen en dat je dan gefilmd wordt van achter de piano en dat jij dan moet doen alsof je de sterren van de hemel speelt, maar eigenlijk helemaal geen piano kan spelen. Ik hoopte dat het er niet slecht uit zou zien.” Waldemar haakt in: “Jij bent ook echt op les geweest, het ziet er echt zó goed uit”. Lies beaamt dat. “Maar dat het er zo goed uitziet, komt ook wel door de lui die erom heen stonden. Zij waren er heel erg op gebrand dat als iets steriel moest blijven, dan moet je op een bepaalde manier omlopen. Zij zijn namelijk echt verpleegkundige, heel tof.”

Lies en Waldemar, hoe was het om met elkaar te spelen?

”Superleuk”, zegt Waldemar gelijk. “We zien elkaar bijna nooit, want ‘bepaalde mensen’ hier zijn altijd aan het werk”, hint Lies. “Nee, wij kennen elkaar al heel erg lang. We zaten ook bij elkaar op school, dus het voelt heel fijn en vertrouwd. Een beetje familie-achtig, dus dat is hartstikke fijn. Met sommige mensen heb je dat gelijk.” Waldemar gaat verder: “Voor mij het feit dat het met Lies was één van de redenen om ‘ja’ te zeggen tegen de film. Ik vond het te gek daardoor.”

Welke boodschap denken jullie dat het publiek uit de film haalt?

Lies: “Ik denk eigenlijk wel dat er een ouderwetse boodschap in zit. Namelijk dat we allemaal in onze diversiteit en onze verschillen moeten zoeken naar verbinding met elkaar en dat we heel blij moeten zijn met de mensen om ons heen van wie we houden. Dat het helemaal niet zoveel uitmaakt of dat nou twee mannetjes zijn, twee vrouwtjes, een mannetje en een vrouwtje, één vrouwtje met twintig kinderen of één mannetje met één kind of juist geen kinderen. Ik denk dat we moeten zoeken naar wat ons verbindt, daar is deze film eigenlijk een ode aan.” Gerard: “Er was een filmmaker die altijd zei: ‘Boodschappen doe je maar bij Albert Heijn’. En dat vond ik eigenlijk wel een goede uitspraak, maar natuurlijk zit er wel een boodschap in de film. En dat is volgens mij: probeer gelukkig te zijn met wat zich voordoet.”

Mo is heel carrièregericht. Hoe houden jullie zelf de balans tussen privé en werk?

“Ik zit nu even helemaal in mijn privébalans”, zegt Lies. “Ik zit nu namelijk tussen twee projecten in, wat ook best wel lekker is, want je weet dat het daarna weer heel hard werken wordt. Als alleenstaande moeder is het soms wat je jongleren met de tijd en moet je je erbij neerleggen dat je soms tekort schiet. En ja, dan haal je een keer wat vaker bami.”

Lees ook
Dat wordt zwijmelen: ‘Singel 39’ is dé romcom van het voorjaar die je niet wil missen

Waarom moeten mensen deze film in de bios gaan zien?

Waldemar: “Je moet de film gaan kijken, omdat het een onwijs leuke, feelgood movie is. Je gaat er door lachen en zwijmelen, én zelf nadenken over je geliefden. En dat je de dagen erna met een soort extra liefde naar jezelf en naar de omgeving kijkt en denkt: die doet het lekker op z’n eigen manier, helemaal prima.” Gerard: “Ik denk dat de mensen er naartoe moeten, omdat ze er vrolijk van worden. Omdat je het naar je zin hebt terwijl je er naar kijkt. Er zitten grappige momenten in, maar ook ontroerende stukken. En als je de zaal uit loopt, kijk je het leven weer wat vrolijker tegemoet.”

Enthousiast geworden van ons interview? De film is vanaf 9 mei te zien op het witte doek. Bekijk hieronder vast de trailer. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Persbureau, YouTube