Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Internationale Vrouwendag: volgens onderzoek is Isa Hoes de meest inspirerende single van Nederland

Internationale Vrouwendag: volgens onderzoek is Isa Hoes de meest inspirerende single van Nederland

Internationale Vrouwendag: volgens onderzoek is Isa Hoes de meest inspirerende single van Nederland

Net als ieder jaar staat 8 maart in het teken van Internationale Vrouwendag. Reden genoeg voor Lexa.nl om uit te zoeken welke bekende Nederlandse vrouw als meest inspirerende single gezien wordt. Wie is volgens de ondervraagde vrijgezellen dé powervrouw van Nederland? 

Lees ook: Isa Hoes en kinderen vertellen over de dood van Antonie Kamerling

De datingwebsite deed onderzoek onder 1.056 vrijgezelle mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar oud. Hierbij lag de focus op rolmodellen. Wie bewonderen singles het meest? En over welke kwaliteiten moet een rolmodel beschikken?

Kwaliteiten

Als het aan de ondervraagden ligt, is zelfvertrouwen (69 procent) de belangrijkste eigenschap van een rolmodel, gevolgd door zelfstandigheid (61 procent) en een mooie uitstraling (57 procent). En over die kwaliteiten beschikt Isa Hoes het meest volgens vrouwelijke singles, zo blijkt uit het onderzoek; wat betreft vrouwen komt de actrice met 24 procent als winnaar uit de bus. Zij wordt op de voet gevolgd door Marieke Elsinga (15 procent) en Dafne Schippers (12 procent).

Wat vinden mannen?

Mannelijke singles hebben een andere top drie als het aankomt op de meest inspirerende bekende vrouwen van Nederland. Bij hen staat Dionne Stax met 21 procent op nummer één, gevolgd door Dafne Schippers (19 procent) en Maan de Steenwinkel (14 procent). Als de uitkomsten van mannen en vrouwen samen worden genomen, is het nog altijd Isa Hoes die als meest inspirerend gezien wordt.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Lexa | Beeld: ANP