Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bekende sterren uit binnen- én buitenland vieren Internationale Vrouwendag: ‘Vandaag staan we samen op’

Bekende sterren uit binnen- én buitenland vieren Internationale Vrouwendag: ‘Vandaag staan we samen op’

Bekende sterren uit binnen- én buitenland vieren Internationale Vrouwendag: ‘Vandaag staan we samen op’

Het is internationale vrouwendag en ook sterren laten die dag niet zomaar voorbij gaan. Bekende mannen en vrouwen brengen op sociale media een ode aan de vrouwen in hun leven.

‘Vandaag staan we op’

“Aan alle vrouwen, zussen, moeders, oma’s en godinnen: vandaag staan jullie op”, schrijft Kim-Lian van der Meij. “Vandaag staan we samen op. Vrouwen steunen elkaar. We zijn sterk en kunnen alles doen wat we willen.”

Stilte doorbreken

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib reikt op Twitter ook uit naar alle vrouwen. “Internationale Vrouwendag. De dag waarop vrouwen over de hele wereld solidair met elkaar zijn en tegen onderdrukking strijden”, schrijft ze. Daarbij noemt ze ook Lale Gül, een jonge schrijver die in haar boek kritisch is op de islam. “De dag waarop we, net als Lale Gül, de stilte doorbreken en voor vrijheid en zelfbeschikking van meisjes en vrouwen opkomen, in Nederland en daarbuiten.”

‘Meer geweldige vrouwen volgen’

Jamie Oliver brengt een ode aan alle vrouwen die hij bewondert. “Ik ben elke dag zo dankbaar dat ik thuis en op werk omringd wordt door geweldige vrouwen”, schrijft de kok. “Dit is een mooie dag om je Instagram eens op te schonen en meer geweldige vrouwen te volgen.”

#HeforShe

Rob Jetten spreekt zich vandaag uit tegen seksisme. “Een vriend die een meisje nafluit? Beetje stoer doen voor je vrienden en daarom een vrouw intimideren? Kom op mannen, zeg er iets van. Dan ben je pas echt stoer! Juist op #internationalevrouwendag moeten mannen zich uitspreken. Samen zeggen we NEE tegen seksisme. Ik daag jullie allemaal uit. Doe mee. Reageer met #HeforShe en doe mee”, roept hij op.

Lees ook
Internationale Vrouwendag: volgens onderzoek is Isa Hoes de meest inspirerende single van Nederland

Vrouwen vieren

Ook Victoria Beckham plaatst een bericht op Instagram, met daarbij een aantal foto’s van haar dochter Harper. “Ik heb zo veel geluk met de sterke en geweldige vrouwen in mijn leven die me zo inspireren”, schrijft ze. “Vandaag vieren we alle vrouwen over de hele wereld.” Dj Afrojack houdt zijn boodschap iets korter. “Gelukkige internationale vrouwendag”, schrijft hij. Ook Saskia Noort houdt de boodschap kort, maar krachtig. “Fijne Vrouwendag”, schrijft ze bij het logo van de Dolle Mina’s.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jamie Oliver (@jamieoliver)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rob Jetten (@jettenrob)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress