Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hilarisch: Twitter volledig van de leg na ‘verdwijnen’ van doventolk Irma bij persconferentie

Hilarisch: Twitter volledig van de leg na ‘verdwijnen’ van doventolk Irma bij persconferentie

Hilarisch: Twitter volledig van de leg na ‘verdwijnen’ van doventolk Irma bij persconferentie

De meest geliefde aanwezige tijdens de persconferenties, Neerland’s rots in de coronatijd-branding en ware communicatieheldin #hamsteren. Ja, we zijn massaal gevallen voor doventolk Irma Sluis, die doof en slechthorend Nederland bijstaat tijdens de coronacrisis, maar stiekem ook de rest van Nederland om haar gebarenvinger heeft gewonden. Dat Irma middenin de persconferentie van dinsdagavond plots ‘vervangen’ werd en uit beeld verdween, veroorzaakte dan ook een schokgolf op Twitter.

Irma foetsie

Enkele minuten nadat Irma van het podium was verdwenen, bleken de hashtags #Irma én #doventolk trending op Twitter. Veel kijkers begrepen niet goed waarom zij het podium had verlaten en maakten zich zelfs zorgen over het welzijn van Irma. Wát was er in hemelsnaam aan de hand?

Pittig baantje

Gelukkig weinig. Van tevoren was namelijk al aangekondigd dat de vaste doventolk van het kabinet halverwege de bijeenkomst zou worden ‘gewisseld’. Irma deed tot nu toe alle persconferenties in haar eentje, maar omdat het tolken van dit soort bijeenkomsten heel intensief is, werd zij dinsdagavond na een half uur afgewisseld.

Wisselspeler

De tweede tolk die ten tonele verscheen was Corline Koolhof. De ‘wissel’ vond plaats nadat premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hun uitleg hadden afgerond en de pers vragen mocht gaan stellen. Op dat moment startte dus ook bij de kijkers thuis die de aankondiging gemist hadden een vragenvuur.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lees ook
Journalist na persconferentie volledig de grond in geboord na ‘meest stompzinnige vraag ooit’

We want more Irma!

Voor wie ‘snakt’ naar meer Irma is er woensdag goed nieuws. Streamingdienst Pathé Thuis heeft een bijzondere extra service toegevoegd aan Op gepaste afstand, de eerste Nederlandse film die volgens de coronaregels is gedraaid. De romantische (en gratis te bekijken!) korte film met Noortje Herlaar en Tibor Lukács in de hoofdrollen, is vanaf nu te zien met gebarentolk Irma die de dialogen ‘vertaalt’ voor doven en slechthorenden. Zó fijn, welcome back Irma!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still