Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hester Zitvast over onsmakelijke foto van Donny Roelvink: ‘Ik moest meteen denken aan een extreme junk’

Hester Zitvast over onsmakelijke foto van Donny Roelvink: ‘Ik moest meteen denken aan een extreme junk’

Hester Zitvast over onsmakelijke foto van Donny Roelvink: ‘Ik moest meteen denken aan een extreme junk’

Hester Zitvast (42) is freelance journalist en moeder van twee pubers en een tweede-leg-kleuter. Door haar toch wel lichte social media verslaving – vooral Twitter – zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze ook in veel gevallen wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze haar opinie en daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Roelvinkjes

“We hebben allemaal wel eens een foto van een extreme junk gezien, toch? Zo eentje met van die heel kleine tandjes, zo’n gebit waar helemaal niks meer van over is. Nou, daar moest ik dus meteen aan denken toen ik de laatste beelden van Donny Roelvink zag – je weet wel, het kleine broertje van Dave, die dan weer vooral kennen van het seksfilmpje dat hij maakte en zijn niet al te beste rijstijl – zo werd Dave al eens gepakt en veroordeeld voor rijden onder invloed en reed hij deze week nog de dikke Lamborghini van een vriend aan puin.”

Hartstikke nep

“Maar goed, om Dave gaat het dus nu even niet, het is Donny die – ondanks de crash van zijn broer – deze week de spotlights pakt. Donny heeft namelijk een foto op Instagram gedeeld waarin we hem zien met de treurige restanten van wat ooit zijn tanden waren. Zijn witte smile waar ik, toegegeven, nog wel eens afgunstig naar kan kijken, is namelijk hartstikke nep. En niet nep als in; de tanden zijn gebleekt. Nep als in: het is feitelijk gewoon een kunstgebit.”

Kunstgebit

“Vroeger was een kunstgebit nou niet bepaald iets waar je mee te koop liep. Als je het zo ver had laten komen dat al je tanden getrokken moesten worden en je was aangewezen op een net iets te witte prothese, probeerde je dat uit alle macht te verbergen. Je hoopte vooral dat niet ooit, tijdens een publiekelijk moment, je kleefpasta het begaf. We hebben allemaal wel een oom of tante waarvan het kunstgebit ooit na een lachsalvo over tafel vloog, toch? Maar de tandheelkundige zorg is inmiddels zo verbeterd, dat kunstgebitten een zeldzaamheid zijn onder jonge mensen.”

‘Waarom knutsel je anders zo eindeloos aan jezelf met neptanden en implantaten en vecht je met injectables en fillers tegen de tand des tijds?’

“Toch zijn neptanden hip. En ze worden nog hipper gemaakt door influencers als Donny. Die afgeslepen tandjes shockeren veel mensen amper; die zijn letterlijk en figuurlijk verblind door dat spierwitte eindresultaat. Dat willen ze ook! Maar hoe kun je zo voorbijgaan aan het feit dat je daar een gezond gebit voor opoffert? Want je eigen tanden krijg je na zo’n afslijpsessie natuurlijk nooit meer terug. En dus zit je vast aan een levenslang proces van eens in de zoveel tijd je gebit voorzien van een nieuwe rij porselein of composiet – al naar gelang de dikte van je portemonnee.”

Steeds surrealistischer beeld

“Ik heb moeite met het steeds surrealistischer beeld dat er van de mens wordt neergezet. Ik betrapte me er laatst op dat ik, toen er aan tafel bij een talkshow er een politicus naast een BN’er-met-nepsmile zat, over de politicus dacht: ‘Nou meid, een rondje tanden bleken zou jou geen kwaad doen.’ Terwijl er met haar tanden dus niets mis was. Ze staken alleen wat kanariegeel af bij de lichtbak naast haar.”

Nog vrij van sporen

“Mijn dochter van bijna zestien heeft al een paar keer gevraagd of ze haar tanden wat tinten witter mag laten laseren of bleken of hoe je ze ook witter krijgt. Ze heeft prachtige tanden die nog maar net een jaar uit een tweejarig beugelplan komen. Nee, ze zijn niet zo wit als die van Donny. Maar het zijn tanden van een zestienjarig meisje; verre van verkleurd door koffie, rode wijn en al het andere dat een heel leven aan sporen achterlaat.”

Lees ook
Hester Zitvast: ‘Als het aan mij ligt, wordt het beroep van gynaecoloog exclusief voor vrouwen’

Treurig

“Er wordt op straat en online steeds vaker een beeld neergezet van zogenaamde perfectie, waar in mijn ogen vooral een voortdurende zucht naar aandacht achter zit. En een diepgewortelde ontevredenheid. Waarom knutsel je anders zo eindeloos aan jezelf met neptanden en implantaten en vecht je met injectables en fillers tegen de tand des tijds? Uiterlijke schijn, jezelf letterlijk mooier voordoen dan je bent. Het heeft iets treurigs, vind je niet?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Instagram vs Reality?

Een bericht gedeeld door DONNY ROELVINK (@donnyroelvink) op

Tekst: Hester Zitvast | Beeld: iStock