Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prinses Amalia volgend bodyshame-slachtoffer Herman Brusselmans: ‘Ze eet graag frikandellen’

Prinses Amalia volgend bodyshame-slachtoffer Herman Brusselmans: ‘Ze eet graag frikandellen’

Prinses Amalia volgend bodyshame-slachtoffer Herman Brusselmans: ‘Ze eet graag frikandellen’

De Vlaamse schrijver Herman Brusselmans (62) schrijft voor Nieuwe Revu wekelijks een belediging voor een ‘overschat persoon uit de wereldgeschiedenis’. Vorige week schoten zijn woorden over zangeres Shirma Rouse bij velen enorm in het verkeerde keelgat, waarna je zou verwachten dat-ie deze week iets meer op zijn woorden let. Niets blijkt minder waar. In de nieuwste editie van het blad is zijn slachtoffer niemand minder dan prinses Amalia (16).

Bijtgrage Brusselmans

Hoewel zijn tekst er minder inhakt dan die over Shirma, geeft de schrijver meerdere steken onder water. “Eigenlijk past Amalia niet in m’n reeks Overschatte Mensen, omdat ik haar een leuk meisje vind”, begint hij zijn column vriendelijk.

‘Bos hout voor de deur’

Maar verderop komen dan toch wat eigenaardige opmerkingen voorbij, onder meer over het figuur van de prinses. “Deze buste heeft Amalia van haar moeder geërfd, en hoewel ze pas de zeventien jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken.” Ook heeft Herman een boodschap voor iedereen die Amalia te ‘vol’ vindt. “Nou ja, ze eet graag frikandellen, friet met mayonaise en Vlaamse karbonaden in wijnsaus, en wat is daar mis mee? Lang leve de prinses!” Ook Beatrix, Willem-Alexander en Máxima passeren kort de revue.

Herman Bodyshame-mans

Herman lijkt hier wederom te bodyshamen, iets wat hij een week eerder overduidelijk deed. In zijn column – waar Flair-columnist Hester Zitvast nog aan refereerde in haar stuk over ‘de bodyshamende’ marketingafdeling van Albert Heijn – over Shirma schreef hij: “Ze is zo dik, dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden. Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.”

Woedende BN’ers

Verder: “Ze kon door de vetzucht in haar kaken moeilijk praten, maar zingen ging dan weer wel”. In de column noemde hij het gewicht van de zangeres, die momenteel bezig is met afvallen en al zo’n vijftig (!) kilo kwijt is, problematisch. Herman haalde hiermee de woede van flink wat (bekende) Nederlanders op de hals. Shirma zelf liet weten zich niet bezig te houden met de column. Wel bedankte ze iedereen die haar lieve berichtjes stuurde na het viral gaan van de hevige beledigingen.

Lees ook
Hester over ‘bodyshaming’ in Albert Heijn-reclame: ‘Zullen we stoppen met janken om niets?’

Argentijns blad de mist in

Onlangs bood het Argentijnse blad Caras zijn excuses aan voor één van zijn covers, waarop beweerd werd dat prinses Amalia “trots is op haar ‘plus size’-uiterlijk”. De cover veroorzaakte landelijke ophef.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress