Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Henny Vrienten uit de band ‘Doe Maar’ op 73-jarige leeftijd overleden

Henny Vrienten uit de band ‘Doe Maar’ op 73-jarige leeftijd overleden

Henny Vrienten uit de band ‘Doe Maar’ op 73-jarige leeftijd overleden

Zanger en componist Henny Vrienten is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie op maandag weten via de concertorganisator MOJO.

Langere tijd ziek

Het is niet duidelijk wat de doodsoorzaak is, echter was Henny al wel voor langere tijd ziek. MOJO geeft aan dat de familie vraagt om rust en privacy, verder doen ze ook geen mededelingen. De uitvaart vindt plaats in besloten kring.

Lees ook
Tim Hofman doet zijn verhaal bij ‘College Tour’: ‘Ik heb een noodknop op mijn tas’

Henny Vrienten

Henny Vrienten kan je kennen als componist, gitarist en pianist, maar zijn grootste kenbaarheid was als voorman van Doe Maar. Deze band werd in 1978 opgericht. Twee jaar laten voegde Henny zich toe aan de band. Hij werd de opvolger van Piet Dekker.

De band staat bekend om hun Doe Maar-geluid. Dit is een mix van ska, punk en reggae. Doris Day, Is dit alles en De bom zijn bekende nummers van de band. Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg waren de leden van de band. Echter hebben zij in 1984 besloten om te stoppen, wat hun fans erg jammer vonden.

Doe Maar heeft eind september aangegeven dat de afscheidstournee niet door kan gaan vanwege de ziekte van Henny. Wegens corona moest de toer al meerdere keren afgelast worden. In 2018 heeft de band voor de laatste keer opgetreden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA.nl | Beeld: BrunoPress