Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Henk Krol ontploft tijdens verhitte discussie in ‘Jinek’: ‘Nu moet je goed opletten!’

Henk Krol ontploft tijdens verhitte discussie in ‘Jinek’: ‘Nu moet je goed opletten!’

Henk Krol ontploft tijdens verhitte discussie in ‘Jinek’: ‘Nu moet je goed opletten!’

Langzaam maar zeker komt het nieuwe televisieseizoen weer op gang en verschijnen ook jouw favoriete programma’s weer op de buis. Maandagavond nam Eva Jinek (42) weer plaats aan het hoofd van de tafel, voor de aftrap van het nieuwe seizoen van haar talkshow. In de eerste uitzending schoof onder meer politicus Henk Krol (70) aan, die volledig uit zijn slof schoot tijdens een gesprek met de blondine.

Declaraties Henk Krol

Henk Krol kwam onlangs in opspraak wegens declaraties die hij gedaan zou hebben van onder meer een lading stroopwafels à 43 euro. Het gerucht gaat dat hij veel privé-uitgaven zou hebben gedeclareerd onder de noemer ‘giften voor de partij’ (destijds 50PLUS), waardoor de goederen fiscaal aftrekbaar werden en het hem dus een financieel voordeeltje opleverde.

Sjoemelaar

Dat voorval was precies hetgeen waar Eva het met de politicus over wilde hebben in Jinek. De talkshowpresentatrice vroeg zich af waarom hij met deze en andere declaraties het risico zou willen nemen dat hij nu bekendstaat als sjoemelaar.

‘Je luistert niet’

Waar Henk aanvankelijk nog zijn punt op een rustige manier duidelijk probeert te maken, laat Eva het er niet bij zitten. En dan is de maat vol voor Krol. “Nee, je luistert niet naar me”, zegt hij nog op gematigde toon. Maar dan lukt het de politicus niet meer om zich in te houden. “Nu moet je goed opletten!”, roept hij – inclusief vingertje.

Het vingertje én slaan op tafel

Vervolgens begon Henk aan een soort tirade tegen Eva. “Ik héb dat niet gedaan, ik héb geen cent in mijn eigen zak gestoken en ik héb geen cent bij de belasting afgetrokken!”, briest de politicus, die op een gegeven moment op tafel begint te slaan om zijn woorden kracht bij te zetten. “Ik voel dat er veel emotie bij komt kijken”, merkt Eva op.

Schuld bij de ander

Daarmee is het nog niet gedaan met de discussie. Een van de andere gasten aan tafel, politiek commentator Wouter de Winther, mengt zich ook in de conversatie. Hij vindt dat Henk niet zo moet schreeuwen en vraagt zich af waarom het bij zijn vele akkefietjes altijd aan ‘de ander’ ligt.

De tekst gaat verder onder het fragment.

Lees ook
Lekker overzicht: wanneer ál je favo tv-programma’s terugkeren na de zomerstop

Niet alleen Henk, maar óók Twitter ontplofte

Het item met Henk Krol in Jinek heeft nogal wat stof doen opwaaien op social media. Zo twittert televisiekijkend Nederland erop los, maar zijn de meningen behoorlijk verdeeld. Waar de één vindt dat de blondine rake vragen stelt aan de politicus, vinden anderen dat ze er veel te lang over doorgaat. “Lekker, Eva! Daarom hou ik van je”, klinkt het tegenover reacties als: “Eva gaat maar door over stroopwafels. Zappen en slechte start.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide.nl, Twitter | Beeld: still