Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Helen Helmink’ had last van schuldgevoel na dood Antonie Kamerling: ‘Ik voelde dat er iets was’

‘Helen Helmink’ had last van schuldgevoel na dood Antonie Kamerling: ‘Ik voelde dat er iets was’

‘Helen Helmink’ had last van schuldgevoel na dood Antonie Kamerling: ‘Ik voelde dat er iets was’

Helen Helmink was jarenlang één van de vaste gezichten van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Van 1992 tot 1998 speelde Bruni Heinke een lerares Nederlands, de pleegmoeder van Simon en Linda Dekker, én de moeder van verloren zoon Peter Kelder, gespeeld door Antonie Kamerling. In een nieuwe aflevering van de webserie ‘Goede Tijden, Zomertijden’ is Bruni te gast, waarin ze vertelt over haar relatie met Antonie én dat ze hem vlak voor zijn dood in 2010 nog zag.

‘Met hem kon ik lezen en schrijven’

Bruni leerde Antonie kennen door hun rol in GTST. De zestien jaar oudere Bruni speelde de moeder van Antonie’s personage Peter Kelder, het enfent terrible van Meerdijk in de jaren negentig. “We hadden een klik en konden goed met elkaar opschieten. Het was gewoon heel fijn om met hem te werken. Daar kon ik mee lezen en schrijven.”

Gezelligheid op de golfbaan

Nadat de acteurs niet meer in de soap speelden – Helen stopte in 1998, Antonie in 1993 (om in 1995 nog even terug te keren) – hebben ze elkaar nog een enkele keer gezien. “Ik golfde en hij is ook gaan golfen. We zijn elkaar jaren daarna een keer tegengekomen op de golfbaan”, aldus de nu 79-jarige actrice.

‘Ik dacht: er is iets’

De laatste keer dat ze elkaar zagen, was ook met golfen. “We hadden een keer een golftoernooi en na de prijsuitreiking ging hij zingen. En dat lied dat hij zong, daar schrok ik van.” Bruni had het vermoeden dat het niet goed ging met Antonie. “Ik dacht, er is iets. Dat voel je dan”, zegt ze tegen Zomer Tijden-presentatrice Froukje de Both. “Hij deed anders dan dat hij was. Ik geloof dat hij twee weken later is overleden.” Achteraf had Bruni last van een schuldgevoel. “Ik dacht wel, had ik iets moeten doen. Maar het was druk, hij was druk. Zo loopt het soms.”

Lees ook
Isa Hoes over depressie Antonie: ‘Ik had er misschien strenger in moeten zijn’

Schuldgevoel

Antonie Kamerling, die vanaf 1997 getrouwd was met actrice en schrijfster Isa Hoes, met wie hij twee kinderen kreeg, maakte op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven. De acteur, die rechten studeerde toen hij werd uitgekozen voor een rol in GTST, kampte met depressies en leed aan een bipolaire stoornis. Ook mede-GTST‘er Katja Schuurman (Jessica Harmsen) kampt met dit stoornis, waarover ze de laatste jaren steeds meer uitspraken doet. Zo liet de hoogzwangere actrice onlangs weten hoe lastig het was te stoppen met haar medicatie om zwanger te kunnen worden.

Kamp je zelf met zelfmoordgedachten? Twijfel niet en bel 113 voor hulp, of chat anoniem via www.113.nl.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Isa’s vaderdagpost voor Antonie van 2020:

Bron: Story | Beeld: Still