Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Heftige confrontatie in verslaafd, interventionist Maarten raakt gewond

Heftige confrontatie in verslaafd, interventionist Maarten raakt gewond

Heftige confrontatie in verslaafd, interventionist Maarten raakt gewond

Davey (25) was te zien in een aflevering van Verslaafd! In 2020 heeft hij zijn tweelingbroer verloren aan een overdosis. Nu, twee jaar later, ziet het ernaar uit dat Davey op dezelfde manier eindigt als zijn tweelingbroer.

Ewout Genemans gaat samen met interventionist Maarten Dammers in het programma Verslaafd! langs bij Davey en zijn familie om te proberen een schone lei te creëren voor hem. Echter is die interventie zwaarder dan verwacht.

Overlijden tweelingbroer

Davey en Marlon zijn tweelingbroers die niet los van elkaar te denken zijn. Ze doen alles samen en zijn ze al op jonge leeftijd samen uit huis gegaan. Af en toe blowen beginnen de twee mee wanneer ze 15 zijn. Wanneer Marlon verslaafd raakt aan het gebruiken van drugs verandert dit al snel in cocaïnegebruik.

Wanneer Davey zijn tweelingbroer dood in zijn bed aantreft blijkt het te gaan om een overdosis. Om de pijn van het verlies te vermijden begint ook Davey meer drugs te gebruiken. Dat is het moment dat de heftige drugsverslaving van Davey begon. Hierdoor verliest hij zijn baan, gaat weer bij zijn moeder wonen en hij heeft een flinke tegenslag in zowel zijn fysieke als emotionele welzijn.

Voorzichtig zijn

Iedereen is erover uit dat Davey direct geconfronteerd moet worden met zijn verslaving. Interventionist Maarten begrijpt de gevoelens die de familie heeft: “Ze zijn doodsbang dat hij vandaag of morgen doodgaat.” Ook heeft Maarten grote zorgen over de situatie: “Dit moeten we heel voorzichtig aan gaan pakken.”

Het wordt snel duidelijk waarom ze de situatie voorzichtig aan moeten pakken. Zodra Ewout en Maarten aangekomen zijn bij Davey wordt er al snel gerealiseerd door Davey in welke situatie hij zich gaat bevinden. Zodra hij dit door heeft probeert hij ervandoor te gaan. Hij probeerde over de schutting te klimmen, maar zijn neef Henny kan hem tegenhouden. Het gaat echter niet zonder slag of stoot.

In zijn agressie vloekt en schreeuwt Davey, waarna hij ook een stalen paal omgooit. Deze raakt interventionist Maarten en verwondt hem. Een brief van Davey’s zus zorgt ervoor dat Davey uiteindelijk kalmeert en daardoor lukt het Maarten nog wel om met hem te praten. Ze hebben een goed gesprek gehad, waarna Davey besluit om met Maarten mee te gaan naar de kliniek: “Fuck it, ik doe het wel.”

Lees ook
Moeder Nadia uit ‘Waar doen ze het van?’ maakt tongen los: ‘Ik noem het asociaal en teren op overheidsgeld’

Afkick kliniek

Toen Davey in de kliniek aankwam bleek al snel dat het afkick-traject heftig zal gaan worden. Davey geeft al snel op en vertrekt om bij zijn vader te gaan wonen.

Zijn moeder is erg teleurgesteld hierover. Maarten probeert nog enige hoop aan haar te geven door te zeggen dat het niet het einde hoeft te zijn van Davey’s afkickproces. Dit blijkt te kloppen. Davey heeft niet lang voordat de uitzending begon namelijk contact gehad met het programma om aan te geven dat hij nog gebruikt, maar een stuk minder. Hij geeft aan een nieuwe baan te hebben, een nieuwe vriendin en hij heeft hulp gezocht. De interventie is geslaagd volgens Maarten: “Hij is op de goede weg.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda.nl | Beeld: