Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Heftig: scheiding kan Adele haar halve vermogen gaan kosten

Heftig: scheiding kan Adele haar halve vermogen gaan kosten

Heftig: scheiding kan Adele haar halve vermogen gaan kosten

Afgelopen weekend maakten Adele Adkins en haar man Simon Konecki het verdrietige nieuws bekend dat hun huwelijk voorbij is. De twee waren acht jaar samen, waarvan drie jaar getrouwd. En de scheiding zou de zangeres niet alleen een hoop tranen kosten, maar óók haar halve vermogen…

Huwelijkse voorwaarden

Adele zou door de scheiding gedwongen kunnen worden om de helft van haar vermogen van 140 miljoen pond (omgerekend meer dan 161 miljoen euro) af te staan aan Simon. De twee zouden vermoedelijk zonder huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn in 2016 en dat betekent dat Konecki recht heeft op 70 miljoen pond. Deze scheiding zou daardoor een van de duurste scheidingen in de muziekindustrie kunnen worden.

Dure scheiding

Sandra Davis, een echtscheidingsadvocaat die onder andere prinses Diana, model Jerry Hall en voetballer Thierry Henry vertegenwoordigde, verwacht dat de zaak buiten de rechtszaal wordt geregeld. Ze waarschuwt echter wel dat de kosten, zonder een huwelijksprijs, hoog zouden kunnen oplopen voor Adele. “Wat er tijdens het huwelijk is verdiend, zal waarschijnlijk op gelijke basis worden opgesplitst”, aldus Davis. “Het maakt niet uit wie wat heeft gedaan of wie wat heeft bijgedragen.”

Lees ook
Hello from the studiooo: ‘Adele werkt weer aan nieuw album’

Het was voor Adele haar eerste huwelijk en voor Simon zijn tweede huwelijk. De twee hebben samen een zoon en zullen hem, ondanks de scheiding, samen blijven opvoeden.

Geld niet belangrijk

Adele heeft al vaker benadrukt dat geld haar weinig interesseert. “Ik geef niet om geld”, vertelde ze ooit aan het tijdschrift Vanity Fair. “Ik kom niet uit een rijk gezin; het is niet zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven.” Vorig jaar stond Adele nog bovenaan op The Sunday Times Rich List als de rijkste solo-vrouwelijke muzikant, met een vermogen van 140 miljoen pond.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sunday Times, Vanity Fair | Beeld: ANP